Adalet Bakanı İpek: Elektronik Takip Merkezi'ni Basına Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı İpek: Elektronik Takip Merkezi'ni Basına Tanıttı

Adalet Bakanı İpek: Elektronik Takip Merkezi\'ni Basına Tanıttı

Adalet Bakanı Kenan İpek, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Elektronik Takip Merkezi'ni basın mensuplarına tanıttı.

23.10.2015 18:31

Adalet Bakanı Kenan İpek, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Elektronik Takip Merkezi'ni basın mensuplarına tanıttı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) binasındaki Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Elektronik Takip Merkezi'de Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esat Işık, yürütülen çalışmalarla ilgili Adalet Bakanı İpek ve basın mensuplarına bilgi vererek bir sunum yaptı. Işık, şuan hali hazırda elektronik kelepçe takılı 2 bin 360 kişinin olduğunu söyledi. Öte yandan il ve büyük ilçe merkezleri olmak üzere 137 yerde denetimli serbestlik müdürlüğü bulunduğunu da belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu müdürlüklerde toplam 4 bin 131 personel görev yapıyor. Mahkeme ve savcılıklardan denetimli serbestlik müdürlüklerine gelen dosya 2006 yılında 7 bin 185 iken, 2015 yılında bu sayı 420 bin 360. Halen denetim ve takibi devam etmekte olan kişi sayısı 241 bin 381. Elektronik izleme sistemi ile konutu terk etmekten yasaklanma, cezanın konutta infazı, belirli yerlere gitmekten yasaklanma, belirli bir yerleşim bölgesini terk etmeme, mağdura yaklaşmama, evde alkol kullanımını yasaklama ve bunun gibi denetimli serbestlik kararlarının denetim ve takibi yapılıyor. Sayılan yükümlüklerin denetim ve takibi; ev hapsi, GPS, mağdur ve Alkol İzleme Üniteleri ile gerçekleştiriliyor. Türkiye, Amerika ve İspanya ile birlikte dünyada bu dört elektronik izleme ünitesini de kullanan üç ülkeden birisi. Merkezde elektronik izleme alanında özel eğitim almış 53 elektronik izleme memuru görev yapıyor ve merkez 24 saat esası ile çalışıyor. Elektronik izleme sistemi ile bugüne kadar 10 bin 886 kişinin denetim ve takibi yapıldı." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı İpek: Elektronik Takip Merkezi'ni Basına Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement