Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tatil döneminde yargılamaların devam edeceğini duyurdu - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tatil döneminde yargılamaların devam edeceğini duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tatil döneminde yargılamaların devam edeceğini duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tatil dönemi süresince adliyelerde nöbetçi mahkemelerce, Yargıtay ve Danıştay'da da nöbetçi heyetler tarafından kanunla belirtilen yargılamalara devam edileceğini açıkladı. Bakan Tunç, yeni Adli Yıl ile birlikte yargı teşkilatının insanların esenliği için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

19.07.2023 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, yarın başlayacak adli tatil dönemi süresince adliyelerde nöbetçi mahkemelerce, Yargıtay ve Danıştay'da da nöbetçi heyetler tarafından kanunla belirtilen yargılamalara devam edileceğini duyurdu.

Bakan Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 102'nci, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 331'inci, Danıştay Kanunu'nun 86'ncı, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 61'inci maddeleri gereğince yarın başlayacak olan Adli Tatil dönemi süresince Adliyelerde nöbetçi mahkemelerce, Yargıtay ve Danıştay'da da nöbetçi heyetler tarafından kanunla belirtilen yargılamalara devam edilecek. 31 Ağustos 2023 günü itibariyle sona erecek olan Adli Tatil dönemi vesilesiyle değerli yargı mensuplarımıza ve kıymetli ailelerine sağlık ve esenlikler diliyorum. Yeni Adli Yıl ile birlikte, yargı teşkilatımızın özveri ve gayretiyle insanımızın esenliği için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adli Tatil döneminde yargılamaların devam edeceğini duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement