Adana Çü Rektörü Kibar Hain Darbe Girişimi Çağdaş ve Laik Din Eğitiminin Önemini Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Adana Çü Rektörü Kibar Hain Darbe Girişimi Çağdaş ve Laik Din Eğitiminin Önemini Gösterdi

Adana Çü Rektörü Kibar Hain Darbe Girişimi Çağdaş ve Laik Din Eğitiminin Önemini Gösterdi

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin çağdaş ve laik din eğitiminin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

13.10.2016 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin çağdaş ve laik din eğitiminin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

ÇÜ'nün 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreni, Balcalı Yerleşkesi'nde Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirildi. Vali Mahmut Demirtaş, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay, akademisyenlerin katıldığı törende, öğrenciler adına konuşan tıp fakültesi öğrencisi Merve Fırıncıoğulları, çağdaş bir Türkiye'nin yaratılması için aldıkları eğitim sayesinde durmadan çalışacaklarını anlattı.

ATATÜRK VURGUSU

Rektör Mustafa Kibar ise, 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınayıp demokrasi ve milli egemenliğin yanında durduklarını aktardı. 15 Temmuz'da yaşamını yitirenleri anan Rektör Kibar, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'daki hain darbe girişimi çağdaş ve laik din eğitiminin önemini bir kez daha bütün çıplaklığıyla göstermiştir. Atatürk, 90 yıl önce dinimizin doğru olarak öğretilmesi gerektiğini söylemiştir. 'Bizi yanlış yola sevk eden alçaklar biliniz ki çok kere din kisvesine bürünmüşlerdir. Milletimizin içinde hakiki ciddi alimler vardır. Milletimiz bu gibi alimlerle iftihar eder' demiştir. Atatürk dini bilgileri doğru öğrenmek için gerçek din bilimcileri işaret etmiştir. Burada çağdaş din eğitiminin vazgeçilmez bir parçası olan ilahiyat fakültelerine büyük görev düşmektedir. Üniversite olarak biz demokrasimize, cumhuriyetimize, ülkemizin kuruluş felsefesine, Atatürk'ün aydınlık bir gelecek için miras bıraktığı ideallere bağlı kalarak ilerlemeye devam edeceğiz. Ötekileştirmeden, farklılıklarımızın zenginlik olduğu bilinciyle geleceğe doğru birlikte yürüyüceğiz."

DİNLETİ SUNULDU

Darbe girişimini kınayan Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, öğrencilere eğitim döneminde başarı diledi. Konuşmaların ardından ÇÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası, törene katılanlar için klasik müzik dinletisi sundu. Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu da, 'Yükseköğretimde Sürdürülebilir Gelişmenin Anahtarı: Kalite Güvencesi' konulu açılış dersini verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Çü Rektörü Kibar Hain Darbe Girişimi Çağdaş ve Laik Din Eğitiminin Önemini Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement