Adana'ya 125 Kilometrelik Bisiklet Yolu - Son Dakika
Güncel

Adana'ya 125 Kilometrelik Bisiklet Yolu

Adana\'ya 125 Kilometrelik Bisiklet Yolu

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana'ya 125 kilometrelik bisiklet yolu yapılması için proje hazırladıklarını duyurdu.

05.06.2013 15:22  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduklarını kaydeden Aldırmaz, bakanlığın projeyi kabul etmemesi durumunda belediye olarak etaplar halinde kendilerinin yapacağını açıkladı.

Eğitim-Sen Çevre Komisyonu ve Adana Çevre Platformu üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Zihni Aldırmaz'ı makamında ziyaret etti. Kamuran Karaca, Oğuz Can Eren, Selen Ergü Eren ve Ülkü Gülşen'in de katıldığı ziyarette konuşan Adana Çevre Platformu Sözcüsü Yaşar Gökoğlu, "Kentimizdeki 5 Ocak Stadı'nın AVM olmaması için sizden destek bekliyoruz. Kente bisiklet yolu yapılması için topladığımız 2 bin 500 imzayı size sunuyoruz. Evimize, işimize bisikletle gidip gelmek istiyoruz. Ayrıca yapılan çalışmalarla ilgili şeffaflık istiyoruz" dedi.

METRO İSTASYONLARINA BİSİKLET

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zihni Aldırmaz ise 5 Ocak Stadı ile ilgili plan değişikliğine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde itiraz ettiklerini anlattı. Bakanlığa bu konuyla ilgili endişelerin iletildiğini vurgulayan Aldırmaz, "Bizim çocukluğumuzda babalarımız işe ulaşım aracı olarak bisikletle gidip gelirdi. Arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladı. 125 kilometrelik bisiklet yolu yapılması için proje hazırladık. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduk. Bakanlığın projeyi kabul etmemesi durumunda belediye olarak etaplar halinde biz yapacağız. Metro istasyonları önüne bisikletler koyacağız" diye konuştu.

İNÖNÜ PARKI'NA MEYDAN YAPILIYOR

Çevresi çinko levhalarla kapatılan İsmet İnönü Parkı'nda yapılan çalışmalarla ilgili de konuşan Zihni Aldırmaz, park alanında güzelleştirme çalışması yapıldığını aktardı. Parktaki İnönü heykeli önünde yarım ay şeklinde meydan yapacaklarını bildiren Aldırmaz, "Burada eylemler yapılıyordu. Heykel de gerektiği kadar iyi görünmüyordu. Burada düzenleme yapacağız. Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak. Parkla ilgili çalışma hakkında çinko levhaların üzerine bilgilendirme yazısı asılacak" açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'ya 125 Kilometrelik Bisiklet Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement