Adapazarı-Masum Türker: " Özkök Ve Büyükanıtætan Hesap Sorulmasından Yanayız" - Son Dakika
Güncel

Adapazarı-Masum Türker: " Özkök Ve Büyükanıtætan Hesap Sorulmasından Yanayız"

Adapazarı-Masum Türker: " Özkök Ve Büyükanıtætan Hesap Sorulmasından Yanayız"

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Genelkurmay Eski Başkanları Hilmi Öztürk ile Yaşar Büyükanıtætan Hesap Sorulmasını İstedi.

28.08.2010 22:05

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Genelkurmay eski Başkanları Hilmi Öztürk ile Yaşar BüyükanıtÆtan hesap sorulmasını istedi.

DSP Genel Başkanı Türker 12 EylülÆde yapılacak olan Anayasa Değişikliği için geldiği AdapazarıÆnda Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Türker ô Bu anayasa demokratik olarak hazırlanmış bir anayasa teklifi değildir. Bunun 5 generalin hazırladığı anayasanın yönteminden ve dayatmasından farkı yoktur." dedi. İlker BaşbuğÆa madalya verilmemesiyle ilgili olarak ôDemek ki diğer iki genelkurmay başkanı AKP'nin yönetimindeki devlete iyi hizmet etmişlerdir. Böyle bir ayrımı getirmiş ama biz üçünün farkını bilmiyoruz. ô dedi. Türker şöyle devam etti:

ô DSP olarak Hilmi Özkök'ten hesap sorulmasından yanayız. Çünkü Hilmi Özkök 3 Kasım seçimlerinin ertesi günü, 4 Kasım sabahı bu ülkede kimin başbakan olacağı, hükümetin nasıl kurulacağını bilmeden Pentagon'a, Amerika'ya gitmiştir. Ardından bizim sınır ötesi askerlerimizin çekilme işlemi AKP ile müşterek kararlaştırılarak yapılmış, son zamanlarda terörün artmasının ve sıfıra inmiş olan terörün tekrar hortlamasının nedenidir. Büyükanıt'a ben biraz farklı bakıyorum. 27 Nisan mektubundan çok, seçim sürecine girildikten sonra 2007 yılında Meclis sürekli sınır ötesi karar çıksın istedi. Bu karar çıksın diye de 'bakın ordu istiyor' diye MHP ve CHP'nin tuzağa düşmesine neden olmuştur. Onlar öyle dedikçe o bölge insanları ne CHP'ye, ne de MHP'ye o tarihte oy vermediler. Bu da nereden ortaya çıkıyor? Seçim bitti, Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla yaklaşık olarak iki ay hükümet değişmedi. O süre zarfında Büyükanıt sınır ötesi harekatı bir daha ağzına almadı. Demek ki bu iki paşanın iki işlemi AKP politikalarına ve iktidarına yakındı. Başbuğ nasıl değerlendirilecek bilmiyorum ama, asıl manidar kısmı Başbuğ'un görevi devrettiğinin ertesi günü Zekeriya Öz'ün Başbuğ'u da ifade vermeye davet etmesidir."

DSP Genel Başkanı Masum Türker CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluÆnun gündeme getirdiği genel af ile ilgili olarak ta Eski Başbakan Bülent EcevitÆi kastederek ôRahmetli ölmeden önce ona af konusu hatırlatıldığı zaman 'Bizim ağzımız yandı' dediğini söyyleyerek şöyle devam etti:

ô Uzun bir süre bizim üstümüze Rahşan affı diye bir affı yapıştırdılar. Aslında referandumun yapıldığı bir dönemde ve terörün sona ermediği, devam ettiği bir dönemde af konusunu gündeme getirmenin ne zamanı, ne de yeridir. Zaman ve yer yanlıştır. Sayın Kılıçdaroğlunun solda birlik diye bir kaygısı olduğunu sanmıyorum. Onun kaygısı CHP'de birlik sağlama kaygsıdır. Zaten öyle olması lazım gelir. Bugüne kadar kendisine ilhak olanlar daha evvel CHP'de siyaset yapıp iç çatışmalar dolayısıyla siyasetin dışına çıkmış olanların geri dönüşüdür. Orada yaşanan rüzgar da CHPlileri toparlama rüzgarıdır. Sayın KılıçdaroğluÆnun da 30 yıl sonra EcevitÆi hatırlamış olup, EcevitÆe de lideriz demesinden ddolayı çok memnunuz. 30 yıl EcevitÆi suçladılar ve horladırlar. Söylemedikleri laf kalmadı şimdi ecevite sahip olmaya çalışması kasteni giymeye çalışması sevindiricidir."

GÖRÜNTÜLER

Masum Türker'in açıklamaları

HABER-KAMERA:Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya) (DHA)

===============

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adapazarı-Masum Türker: ' Özkök Ve Büyükanıtætan Hesap Sorulmasından Yanayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement