Afrika Birliği, Kenya seçimleri için uzman heyeti gönderecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afrika Birliği, Kenya seçimleri için uzman heyeti gönderecek

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Afrika Birliği, Kenya seçimleri için uzman heyeti gönderecek
 Güncelleme: 

Afrika Birliği'nin (AfB), 9 Ağustos'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimi için Kenya'ya uzman heyeti göndereceği bildirildi.

Afrika Birliği'nin (AfB), 9 Ağustos'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimi için Kenya'ya uzman heyeti göndereceği bildirildi.

AfB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kenya hükümetince yapılan davet sonrası uzman bir heyetin Kenya'ya gönderileceği kaydedildi.

Kenya'da 9 Ağustos'taki seçimi takip için gönderilen heyetin 8 kişiden oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Uzman heyetin, seçim hazırlıklarını ve kampanyalarını yakından takip ederek ulusal ve uluslararası paydaşlarla seçim sürecinde ve sonrasında iş birliği sürecini görüşecekleri belirtildi.

Devlet başkanlığı için 4 aday yarışacak

Kenya'da devlet başkanlığı seçimi 9 Ağustos'ta yapılacak.

Kenya seçimlerinde Devlet Başkanı Yardımcısı William Ruto, muhalif aday Raila Odinga, Roots Partisi adayı George Wajackoyah ve Agona Partisi adayı David Mwaure Waihiga olmak üzere 4 aday yarışacak.

İki dönem devlet başkanlığı görevi yapan Uhuru Kenyatta, bu seçimde aday olamayacak.

Kaynak: AA

Advertisement