Afyonkarahisar'da Çifte Şehit Acısı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Çifte Şehit Acısı

Afyonkarahisar\'da Çifte Şehit Acısı

Onur BAYRAM- Sezer KÜÇÜKKURT/AFYONKARAHİSAR, (DHA) TOKAT'ta bugün düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen 28 yaşındaki Murat Saraç ile Jandarma teknisyen astsubay 29 yaşındaki Kamil Tuna'nın Afyonkarahisar'da bulunan evlerine ateş düştü.

10.06.2010 19:07

Onur BAYRAM- Sezer KÜÇÜKKURT/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

TOKAT'ta bugün düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen 28 yaşındaki Murat Saraç ile Jandarma teknisyen astsubay 29 yaşındaki Kamil Tuna'nın Afyonkarahisar'da bulunan evlerine ateş düştü.

Görevli geldiği Giresun'dan, Ankara'ya dönüş için Jandarma Bölge Bölge Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopter, Tokat'ın merkeze bağlı Şehitler Köyü yakınlarında düştü. Kazada şehit düşen Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın Afyonkarahisar il merkezinde bulunan ailesi ile Jandarma Astsubay Kamil Tuna'nın Çay İlçesi'nde bulunan evlerine acı haber bugün öğle saatlerinde ulaştı.

Şehit üsteğmen Murat Saraç'ın babası Fuat Saraç, annesi Cemile Saraç ve eşi Makbule Saraç acı haberi alınca fenalık geçirdi. Olayın ardından Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga da, şehit ailesinin evine gelerek başsağlığı diledi. Vali İmga, "Şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar, ancak insanlarımız ve milletimiz güçlüdür. Devletimizden ve milletimizden aldıkları güçle şehit ailelerimizin acılarının azalacağına inanıyorum" diye konuştu.

15 GÜN ÖNCE İZİNE GELMİŞTİ

Geçen yıl Ekim ayında evlendiği belirtilen Saraç'ın 15 gün önce ailesinin yanına izne geldiği ve eşini de memleketinde bıraktığı belirtildi.

Anne ve babası Çay İlçesi'nde oturan Jandarma Astsubay Kamil Tuna'nın da şehit haberi ailesini perişan etti. Astsubay Kamil Tuna'nın annesi Melahat ve babası İsa Tuna oğullarının ölüm haberini alır almaz öğle saatlerinde cenazeyi almak üzere Ankara'ya gitti.

Tuna'nın eşi Özlem Tuna ile 4 yaşındaki kızı Zeynep ile birlikte Ankara'da oturduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Çifte Şehit Acısı - Son Dakika


Advertisement