Afyonkarahisar'da Hastane Yöneticisinin Saldırıya Uğradığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Hastane Yöneticisinin Saldırıya Uğradığı İddiası

Afyonkarahisar\'da Hastane Yöneticisinin Saldırıya Uğradığı İddiası

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdür Yardımcısının darp edildiğini öne sürerek, olayı hastane binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto ettiler.

18.06.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Müdür Yardımcısının darp edildiğini öne sürerek, olayı hastane binası önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto ettiler.

Çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı basın açıklamasında, eylemciler adına basın açıklamasını Şube Başkanı Abdülkadir Hız okudu. Saldırının dün hastane içerisinde gerçekleştirildiğini ve hastanede görevli Müdür Yardımcısı M.B.'nin hastanede çalışan bir yüklenici firma personelinin 3 yakını tarafından henüz netleşemeyen bir nedenden ötürü odasında darp edildiğini öne sürerek, "Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik bir saldırı da dün ilimiz Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanmıştır ve Hastane Müdür Yardımcımız darp edilmiştir. Gece gündüz özverili bir şekilde insanların sağlıklarına kavuşmalarına adayan Sağlık çalışanlarımız, hizmet ettikleri kurumların hizmet kalitesini artırma yönünde yaptıkları çalışmaların karşılığını şiddet ve darp olarak almaktadırlar. Çalışanlarımıza layık görülen bu muamele asla kabul edilemez. Ülkemizde son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı maalesef ilimizde de yaşanmaktadır. Tüm uyarılara rağmen, hatta çok yakın zamanlarda bir çok meslektaşımızın şiddet nedeniyle hayatını kaybetmesine rağmen şiddetin önüne geçilmiyor, geçilemiyor. Hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemeldir. Hastane Müdür Yardımcımıza karşı yapılan, bu kabul edilemez olayı Sağlık-Sen camiası olarak nefretle kınıyor. Ne olursa olsun her şeyin hukukun içinde olmasını arzu ediyoruz. Hiçbir kimsenin kaba kuvvetle bir yere varamayacağını bilmesi gerektiğini söylüyoruz ve bu menfur saldırıyı yapanın en kısa zamanda cezalandırılmasını ve yasalarımız önünde hesap vermesini bekliyoruz."

SALDIRI NEDENİ AÇIKLANMADI

Açıklamanın ardından gurup üyeleri dağılırken, saldırıyı uğradığı iddia edilen M.B.'nin niçin saldırıya uğradığı ile ilgili sendika yetkilileri ve eyleme katılanların bir bilgi vermemesi ise dikkatlerden kaçmadı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Hastane Yöneticisinin Saldırıya Uğradığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement