Afyonkarahisar'da Örnek Bağış - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Örnek Bağış

Afyonkarahisar\'da Örnek Bağış

Afyonkarahisar'da görme engelli 84 yaşındaki bir vatandaş, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne 47 bin TL'lik safra ve pankreas hastalıklarının teşhisi için gerekli Endoskopik Retrograt Kolanjiopankreatografi (ERCP) cihazının Duodenoskopi bölümü...

06.12.2013 16:40

Afyonkarahisar'da görme engelli 84 yaşındaki bir vatandaş, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne 47 bin TL'lik safra ve pankreas hastalıklarının teşhisi için gerekli Endoskopik Retrograt Kolanjiopankreatografi (ERCP) cihazının Duodenoskopi bölümü bağışlandı.

Afyonkarahisar'da eşine ender rastlanan bir olayda, biriktirdiği 47 bin TL ile hastaneye başvuran doğuştan görme engelli 84 yaşındaki Belgiya Turunç, hastane yöneticileri ile birlikte gastroenteroloji ünitesinde kullanılmak üzere Duodenoskopi cihazı alarak hastaneye bağışladı. Cihazın, safra yollarında ve pankreas kanalında tıkanma veya daralma oluşturarak, pankreatit (pankreas iltihabı) veya kolanjit (safra yollarında iltihap oluşması) gibi hayati tehlike oluşturan durumlara yol açabilecek taş, tümör veya kronik iltihap gibi problemlerin teşhisinde kullanıldığı, hastanenin önemli bir eksiğinin giderildiği kaydedildi.

"EN BÜYÜK DİLEĞİM YERİNE GELDİ"

Yapılan bağışın ardından bugün Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Aslan'ın odasında cihazın temsili olarak teslim alma töreni gerçekleştirildi. Bağışlanan cihaz ile ilgili bilgiler veren Hasan Aslan, önemli bir tıbbi açığın kapatıldığını kaydederek, hastaların cihaz olmadığı için başka hastanelere gönderilmesinin de önüne geçileceğini söyledi. Cihazın alınması için gerekli ihale çalışmasının başladığı bir dönemde Belgiya Turunç'un kendilerine tıbbi bir cihaz alınması konusunda para bağışı yapmak için başvurduğunu dile getiren Aslan, "Cihazımızı 47 bin liraya aldık. Bu ünitedeki cihazların toplam bedeli 300 bin liraya yaklaşıyor. Bunun 47 bin lirasını Belgiya Teyzemiz bağışladı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Öte yandan, yaşlılığa bağlı olarak konuşmakta zorluk çeken Belgiya Turunç, ise yakınlarının yardımıyla yaptığı açıklamasında, en büyük dileğinin yerine geldiği için çok mutlu olduğun söyledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Örnek Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement