Afyonkarahisar Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştirdiler - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştirdiler

Afyonkarahisar Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştirdiler

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde nüfusu giderek azalan Alacami Köyü sakinleri, tersine göçü sağlamak için köyün çehresini değiştirdi.

12.01.2016 14:05

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde nüfusu giderek azalan Alacami Köyü sakinleri, tersine göçü sağlamak için köyün çehresini değiştirdi. Evlerin dış duvarlarına manzara resimleri yapılırken, kaldırımlar da boyandı ve köyün güzelleştirme çalışması tamamlandı.

Sandıklı'ya bağlı 50 haneli Alacami Köyü'nün nüfusu son dönemde kente göç edenler nedeniyle 213'e kadar düştü. Daha önce 1000'e yakın olan nüfusu artırıp, özelikle emekli olanların tekrar köye yerleşmesi için çalışma başlatan köy halkı ilk önce evlerinin dış cephelerini boyattı. Daha sonra aldıkları karar ile aralarında para toplayan köy halkı ressam Akın Pulat ile anlaştı. Köye gelen ressam Pulat, evlerin dış cephelerine çeşitli manzara resimleri yaptı. Daha sonra köyün cadde ve sokakları da kırmızı- beyaza boyandı.

Köy sakinlerinden 51 yaşındaki Hasan Şen, "Köyümüz daha önce 500'ün üzerinde 1000'e yakın nüfusu vardı. Şu andaki nüfus sayısı 213'e düştü. Nedeni ise köyümüzün bütün gençleri köyün dışında okumakta polis, öğretmen, hakim, doktor ve memur olmaktadır. Köyümüzün nüfusunun giderek azalıp yok olmaması için en azından emekli olan vatandaşlarımızın köyümüze dönmelerini istiyoruz. Bu nedenle de köyümüzü bu şekilde güzelleştirdik. Emekli olan vatandaşlarımıza köyümüzün daha temiz, daha güzel ve yaşanabilir hale geldiğini söyleyerek köye geri dönmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Tersine Göç İçin Köylerini Güzelleştirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement