Ailede Değişim Boşanmadan Önce Başlar - Son Dakika
Güncel

Ailede Değişim Boşanmadan Önce Başlar

Ailede Değişim Boşanmadan Önce Başlar

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 'Evlilik, Boşanma ve Çocukların Uyumu' kitabını yayımladı.

27.12.2013 12:18

Çağın toplumsal gerçeğine güncel ve bilimsel bir bakış

Ailede değişim boşanmadan önce başlar

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 'Evlilik, Boşanma ve Çocukların Uyumu' kitabını yayımladı. Gelişimsel Klinik Psikoloji ve Psikiyatri alanındaki bilimsel yayınlar yapan Sage Dizisi'den dilimize çevrilen Dr. Robert E. Emery imzalı kitapta, evlilikten boşanmaya uzanan yolda ve bu önemli dönüm noktasını izleyen süreçte bireylerin ve ailelerin uyum sağlama süreci ele alınıyor.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 'Evlilik, Boşanma ve Çocukların Uyumu' kitabını yayımladı. Sage Dizisi'den dilimize çevrilen kitap Virginia Üniversitesi Profesörleri'nden Dr. Robert E. Emery imzalı. Kitapta evlilikten boşanmaya uzanan yolda ve bu önemli dönüm noktasını izleyen süreçte bireylerin ve ailelerin uyum sağlama süreci ele alınıyor.

Kitapta yer alan başlıklardan bazıları: Çocuklar ve Boşanma'ya Genel Bakış; Kültürel, Tarihsel ve Demografik Bakış Açıları, Boşanmış ve Evli Ailelerde Çocukların Uyumu, Sosyal Yeterlilik, Aile Süreçleri ve Çocukların Boşanmaya Uyumu, Sağaltıcı Müdahale: Yaklaşımlar ve Araştırmalar, Yasal Müdahale

Kitabın Türkçe önsözünü kaleme alan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç; bu kitabın hem aileler, hem yasa koyucular, hem de çocuk ve aile ruh sağlığı alanında çalışan profesyoneller için yol gösterici bir kaynak olduğunun altını çiziyor.

Kitaptan:
"Evlilikte ve bilhassa boşanmada çatışma bir dereceye kadar kaçınılmazdır. Dolayısıyla, yalnızca ebeveynler arası çatışmanın nasıl azaltılabileceğini değil, aynı zamanda en iyi şekilde nasıl yönetilebileceğini de göz önünde bulundurmalıyız. Eşlerin boşanma sırasında ve sonrasında çatışmayı daha etkili biçimde yönetebilmesi için pek çok müdahale yöntemi geliştirilmiştir. Bunlardan en dikkat çekici olanı boşanma arabuluculuğudur."

iskultur.com.tr

Evlilik, Boşanma ve Çocukların Uyumu
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Yazan: Robert E. Emery
Çeviren: Elif Okan Gezmiş
Sayfa: 224 sayfa
Fiyat: 16 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ailede Değişim Boşanmadan Önce Başlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement