AK Parti'den Suruç'taki Saldırıya Kınama - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Suruç'taki Saldırıya Kınama

AK Parti\'den Suruç\'taki Saldırıya Kınama

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Suruç İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırıyı düzenlenen basın açıklamasında kınadıklarını söyledi.

20.07.2015 13:39  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 27 kişinin öldüğü 100'e yakın insanın yaralandığı Suruç'taki patlamayla ilgili düzenlediği basın açıklamasında, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

"İNTİHAR SALDIRISI İHTİMALİ YÜKSEK"

Olayın ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü de patlama yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, patlamada intihar saldırısı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

KAN ANONSLARI YAPILDI

Yaralılar ile ölenlerin cesetleri Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralılardan durumu ağır olanlar ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevkedildi. İlçede yaralılar için kan anonsları yapıldı. Çalışmalar sürerken, saat 13.30 itibarıyla çay bahçesinde hastane morguna kaldırılmayı bekleyen cesetlerin bulunduğu görüldü.


İKİNCİ PATLAMA İDDİASI

Bu arada sınır kesiminde ikinci bir patlama olduğu iddia edildi. Ancak Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın iki tarafında herhangi bir patlama olmazken, söz konusu patlamanın Kobani merkezde olduğu ve burada da yaralılar olduğu söylendi.

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Suruç İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırıyı düzenlenen basın açıklamasında kınadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Celaletttin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve diğer ilçe belediye başkanları ile teşkilat üyelerinin katıldığı açıklamada Beyazgül, Urfa'nın huzurunu bozmak isteyenlere Urfa halkının fırsat vermeyeceğini söyledi.

"URFA'NIN HUZURUNA ÜLKEMİZİN HUZURUNA YAPILAN BİR SALDIRIDIR"

Beyazgül, açıklamasında şunları söyledi:

"Suruç'ta, bir kısım vatandaşlarımıza saldırı olduğunu biraz önce öğrendik. Tabi ki, mağdurlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Saldırı kimden gelirse gelsin, bu bir şiddettir, terördür, bunu kınıyoruz. Saldırıda, kime yapılırsa yapılsın bunlar bizim gözümüzde mağdurdur, mazlumdur. Urfa'nın huzuruna, ülkemizin huzuruna yapılan bir saldırıdır. Urfamız, geçmişten bu yana barış içerisinde huzur içerisinde kendi gelenekleriyle, örfüyle, adetiyle, hoş görüsüyle huzurlu bir kent olarak yaşamıştır. Urfalı'nın iradesi bundan sonra da bunu devam ettirmek yönündedir. Esas saldırı, Urfamıza olmuştur. Urfa halkına olmuştur. Bunu onaylamıyoruz. Saldırının detayları konusunda henüz detaylı bilgiye sahip değiliz. Bizim genel prensimiz; terör kimden gelirse gelsin, kınanması gereken bir husustur. Terörün adı, adresinin olmadığını biliyoruz. Orada yaralanan insanlara da, sağlık ve şifa diliyoruz. Şehrimiz adına bunların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz. Saldırıyı bir kez daha terin ediyorum, kınıyorum. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca, Urfamızın huzur kenti olması özelliğini bozmak isteyenlere de Urfa halkı bu fırsatı vermeyecektir."

"SURİYE'YE BENZEYEBİLİRİZ"

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya ise şunları söyledi:

"Bugün teröre şiddete bombaya silaha karşı omuz omuza durmanın günüdür. Kendi siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak, allah korusun can kaybı hakkında net bilgiler yok ama 10 kişinin öldüğü bilgisi var. Bu sayı artarsa bu ülke bunu ne kadar kaldırabilir? Bir ateş çemberi içinde yaşadığımızı biliyoruz. Biz de diyoruz ki baştan beri biz ülkemizi ateş çemberinin dışında tutuyoruz, bu ateşin kıvılcımların buraya gelmemesi için bir şeyler yapma, iç barışı muhafaza etmek, silaha dayalı ortaya çıkacak bir fikre kapılmamak, çok kısa süre içerisinde biz de suriye'ye yada başka ülkelere benzeyebiliriz.

"SİYASİ DÜŞÜNCELERİMİZİ, DİNİ İNANIŞLARIMIZI BİR KENARA BIRAKMALIYIZ"

Ortadoğu'nun demokratik tek ülkesiyiz. Bu istikrarı bu barışı hakikaten de nasıl desem kıskanan bir sürü güç var, yapılanma var. Yanıbaşımızda allah adına bomba patlatan cani örgüt var, öte yandan silahtan tekrar bahsedenler var. Bugün PKK yetkilisi silahlanın çağrılarını yapanlar var. Bütün bunlara karşı, siyasi düşüncelerimizi, dini inanışlarımızı bir kenara bırakmalıyız. Bu bir katliamdır. Bu katliamın benim siyasi görüşümden başkasına yapılmış olması bunun katliam olduğnu değiştirmez. Hepimiz el ele verip şiddetli bir karşı duruş sergilemeliyiz.

"BÜYÜK İHTİMALLE IŞİD"

IŞİD sadece Türkiye'nin bir sorunu değil. Baştan itibaren IŞİD 'in terör örgütü olduğu teşhisini koyan ilk ülke Türkiye'dir. Bu sadece bizim sorunumuz değil. Allah korusun büyük ihtimalle IŞİD parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya bu Suruç'la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Dünya hassasiyet göstermediği sürece, çok enteresan fırsatlar yakalayıp bunu da kullanırlar. Bizim yapmamız gereken şey, dışardan çok içerde destektir. Memleketin istikrarı barışı bozulduğu zaman hep birlikte altında kalacağız. Barış bozulursa, istikrar bozulursa, huzursuzluk parti ayrımı yapmaz. Aynı şekilde etkiler. Bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği tehlikeye girer."







Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den Suruç'taki Saldırıya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • AMED: TABELA PARTİSİ KINA YAKMA AÇIKLAMASI YAPMIŞ.ARTIK BU COĞRAFYA DA AKP OY YOK.İLK SİNYALLERİ NET ŞEKİLDE GEÇTİĞİMİZ SEÇİMDE ÇIKTI. 4 1 Yanıtla
  • bawer: timsahin gözyaşı 4 0 Yanıtla
  • Amed: Önce yapın sonra kınayın diğer tarafta nasıl hesap vereceksiniz 3 1 Yanıtla
  • Mozolee: Akp vatan hainidir. 3 0 Yanıtla
  • MEHMET: yaptıkları en iyi iş kınamak 3 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: RAHMETLİ ATATÜRK NE DEDİ ORTADOĞUYA KARIŞIP BULAŞMAYIN DEDİ SİZ NE YAPTINIZ YARAYI KAŞIYA KAŞIYA İŞTE BU HALE GETİRDİNİZ ESERİNİZLE ÖĞÜNÜN ŞİMDİ KINA YAKIN EFENDİLER TÜRKİYE YİDE SURİYE YE BENZETMEK İÇİN ELİNİZDEN GELEN ÇABAYI HARCAYIN Kİ HEP BERABER MAHVOLUP GİDELİM... 2 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BUNLAR AMERİKA NIN MÜSLÜMAN ÜLKELER ÜZERİNDE OYNADIĞI SİYONİST OYUNLARDIR SİZİ DE UZAKTAN KUMANDALI MAŞA GİBİ KULLANIYORLAR TAKİ BURAYIDA ZAVALLI BİR ORTADOĞU ÜLKESİNE BENZETENE KADAR... 2 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BUNLARIN AMACI TÜRKİYE Yİ ORTADOĞU BATAKLIĞINA ÇEKEREK İŞİNİ BİTİRMEKTİR AMA NE YAZIKKİ AT GÖZLÜĞÜ TAKTIĞIMIZ İÇİN SADECE ÖNÜMÜZÜ GÖRÜYORUZ SAĞIMIZ SOLUMUZ ARKAMIZ ALLAH A EMANET ALLAH NE YAPSIN KULLARINA AKIL FİKİR VERMİŞ SEN AKLINI FİKRİNİ KULLANAMAZSAN SÜRÜN KARATA DER ALLAH... 2 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BİZLER MÜSLÜMAN CAMİASI OLARAK İŞLERİMİZİ GENELLİKLE ALLAH A HAVALE EDERİZ ALLAHIN BİZE VERDİĞİ AKIL VE FİKRİ KULLANMAYIZ ONDAN SONRADA ALLAHA HAVALE EDERİZ ALLAHIN SOPASI YOKKİ NE ZAMAN VURACAĞI BELLİ OLMAZ BUGÜNDE VURABİLİR 20 SENE SONRADA VURABİLİR O ZAMAN 20 SENE BEKLEYİP SÜRÜNECEKSİN BU O DEMEKTİR... 1 0 Yanıtla
  • İsTaNBuL : Satılmışlar.... Her tarımında kan izleri var... 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement