Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisini kınadı.
Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, Enderun Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, yayımlanan bildiriyle terör örgütü PKK'nın saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, saldırıların sorumlusu devletmiş gibi gösterilerek talihsiz bir harekete kalkışıldığını söyledi.
Birçok akademisyenin bildiriyi okumadan imzaladığının belli olduğunu ifade eden Taş, akademisyenlerin büyük çoğunluğunun imzasını geri çektiği öne sürdü.
Yaşanan olayın kamu vicdanında karşılığının olmadığını dile getiren Taş, "Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak 30 yıldan bu yana insanımızın kanını akıtan, son 6 ayda yaptığı saldırılarla çok sayıda sivil masum insanı şehit edip, ölümüne sebep olan, camilere okullara, hastanelere, kamu binalarına saldırıp mabetleri ve kutsal kitapları yakıp bombalayan, PKK terör örgütüne 'silah bıra'k diyemeyip devleti katliam yapmakla suçlayan akademik ünvanlı bu kişilerin yayınladıkları bildiriyi şiddetle kınıyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?