"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle, Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) görevli akademisyenlere yönelik soruşturma kapsamında gözaltı alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının "Tu¨rk milletini, Tu¨rkiye Cumhuriyeti Devletini, Tu¨rkiye Bu¨yu¨k Millet Meclisini, Tu¨rkiye Cumhuriyeti Hu¨ku¨metini ve devletin yargı organlarını alenen as¸agˆılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçları kapsamında yürüttüğü soruşturma doğrultusunda, bildiriye imza atan KOÜ'de görevli 15 akademisyenin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Akademisyenler, daha sonra adliyeye sevk edildi.
Bu sırada, Kocaeli Adliyesi önünde akademisyenlere destek vermek için beklediği iddia edilen gruba, yoldan geçen bir araçtan laf atılması sonucu tartışma çıktı. Gruba müdahale eden polis ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı. Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiride, güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmaları ve sokağa çıkma yasakları bahane edilerek "kasıtlı ve planlı kıyım yapıldığı" öne sürülmüştü.
Son Dakika › Güncel › Akademisyenlerin Bildirisiyle İlgili Soruşturma - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.