Akif Can'ın Katilinin Bulunması İçin Bin 440 Silah İncelendi - Son Dakika
Güncel

Akif Can'ın Katilinin Bulunması İçin Bin 440 Silah İncelendi

Akif Can\'ın Katilinin Bulunması İçin Bin 440 Silah İncelendi

Adana'da ailesiyle piknik yaparken başına isabet eden maganda kurşunuyla hayatını kaybeden küçük çocuğun katilini bulabilmek için bin 440 kişinin silahını inceledi.

31.08.2012 13:35  Güncelleme: 14:28

Adana'da ailesiyle piknik yaparken başına isabet eden maganda kurşunuyla hayatını kaybeden küçük çocuğun katilini bulabilmek için polis aralarında doktor, avukat ve polisinde bulunduğu bin 440 kişinin silahını inceledi.

Adana'da 11 Temmuz 2009'da merkez Çukurova ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Baraj Gölü kıyısında ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine destek olmaya çalışan 8 yaşındaki Akif Can Yıldız'ın ailesiyle gittiği piknikte uyurken, nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaralandıktan sonra ölmesinin ardından 4 yıl geçmesine rağmen katili bir türlü bulunamadı. Polis olaydan sonra yaptığı çalışmada bulunan mermi çekirdeği üzerinden katile ulaşmaya çalıştı ancak bir sonuç alınamadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü magandayı bulmak için Çukurova Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ufuktepe ile çalıştı. Polis profesörden Akif Can'ın kafasına isabet eden kurşunun ne kadar uzaklıktan ve hangi yönden geldiği yönünde bilimsel bilgiler alındı. Bu çalışma sonucunda kurşunun bin 350 ile bin 750 metre uzaklıktan geldiği tespiti yapıldı. Bu tespit sonucunda o bölgede bulunan aralarında polis, uzman çavuş, doktor, avukat ve müteahhidin de bulunduğu 100 ruhsatlı silah Akif Can'ın kafasından çıkan çekirdek ile 38 silahın çekirdekleri kriminal laboratuarında incelendi. Ancak bu silahların Akif Can'ı vuran silahlar olmadığı anlaşıldı. Bununla yetinmeyen polis olaydan sonra ve olaydan önce ele geçirilen yaklaşık bin 440 silahı kriminal laboratuarda tek tek inceledi. Ancak Akif Can'ın kafasından çıkan çekirdeğe uyan silah bulunamadı.

Aradan 4 yıl geçmesine rağmen Adana polisi magandayı bulabilmek için ele geçirilen bütün silahları incelemek üzere kriminale gönderiyor. Özel olarak kurulan ekip ele geçirilen silahları titizlikle inceleyerek kriminale devrediyor. Yetkililer nereden geldiği belli olmayan kurşunla ölümlerin önüne geçmek için çarenin vatandaşların bilinçlenerek havaya ateş etmekten vazgeçmesi gerektiği, havaya ateş eden vatandaşların 155'e ihbar edilmesi gerektiğini bildirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akif Can'ın Katilinin Bulunması İçin Bin 440 Silah İncelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement