Aksaray'da Kapalı Çarşı Revize Edildi - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Kapalı Çarşı Revize Edildi

Aksaray\'da Kapalı Çarşı Revize Edildi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın talimatıyla Kapalı çarşıda yapılan revizyon çalışmaları sonucu hem çirkin görüntüler ortadan kaldırıldı hem de çarşıya daha modern ve güzel bir görünüm verilerek Aksaray'a yakışır hale getirildi.

17.09.2013 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediyesi tarafından Kapalı Çarşı revize edildi. Kapalı çarşı esnafları Aksaray belediyesinin kapalı çarşıyı yeniden revize etmesiyle çarşının şehre yakışır hale geldiğini ifade ederek bu güzel hizmetinden dolayı Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya teşekkür ettiler.

Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Akbaş "Sağ olsun başkan bey ramazan içerisinde geldi. Buraları inceledi. Bizimle beraber çay içti. Bundan dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum kendisine. Çarşının kapalı alanlarının Renkleri dökülmüştü. Renklerinde bir akma meydana gelmişti. Bunların hepsini güzel bir şekilde yaptılar. Yukarda ki polikarbonların bir kısmı eskimişti bir kısmı kırılmıştı. Onları değiştirdiler. Şu anda güzel bir görünüm verildi.

Ben başkana şunu demiştim. At ölür ondan kalanı semeri yiğit ölür ondan kalan eseri demiştim. Fakat gördüm kadarıyla bunların biraz daha eksikleri var. Olukların içinde temizlenmesi gerekiyor birkaç yerde de bir akma var lagarların yapılması lazım. Bunlar yapılırsa dört dörtlük olur. Hassaten bunları yapmalarını rica ediyorum.

Bir eser yaptılar. Eserin eksiği kalmaz ise bizi ziyadesiyle mutlu ederler. Bizde minnet ve şükranlarımızı sunarız Aksaray sarraflar ve kuyumcular derneği olarak veya orta çarşıdaki tek teşkilat başkanı olarak birde açılış yapalım diye arzu ediyorum. Sayın valimizi belediye başkanımızı esnaf ve sanatkârlar odası başkanımızı ticaret ve sanayi odası başkanımızı çağıralım. Onlara konuşma yaptıralım. Basın yayın organlarımızın temsilcilerini çağıralım. Bu eseri ölümsüzleştirelim diye düşünüyorum. Eksiklerini giderirlerse ziyadesiyle memnun olacağım. Benim bu konudaki temennim odur. Bunu taahhüt ettiler. Taahhütlerinin yerine getirilmesini hassaten rica ediyorum."

Alladdin Dinç: (Esnaf) başkanımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir şey oldu. Hiç olmazsa kirli şeylerden kurtulmuş oldu Aksaray'ın esnafı. Dışarıdan gelen gurbetten gelen insanlar şöyle baktıkları zaman burada kirliliği görüyorlardı. Şimdi şeffaf güzel bir şeyler görüyorlar. Onun için başkanımıza teşekkür ediyoruz."

Mehmet Bozkurt (Esnaf) Kapalı çarşı yenilendi. Daha güzel oldu. Boyaları eski halinden daha güzel şeffaf. Esnafında yüzünü güldürdü. Tarihi eseri bir gösteriş oldu. Allah razı olsun başkanımızdan sağ olsun"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksaray'da Kapalı Çarşı Revize Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement