Aktiffelsefe'den Kaygı ve Stresten Kurtulmanın Yolları!  - Son Dakika
Güncel

Aktiffelsefe'den Kaygı ve Stresten Kurtulmanın Yolları!

Aktiffelsefe\'den Kaygı ve Stresten Kurtulmanın Yolları! 

Yeni Yüksektepe – Aktiffelsefe Manisa Temsilciliği'nde "Kaygı ve Stres Yönetimi" konferansı düzenlendi.

28.10.2014 17:34  Güncelleme: 17:37

Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşmacı Betül Ergün, kaygı ve stresin nedenlerinden bahsetti. Ergün: "Bir miktar stres bizim performansımızı arttırır. Yönetilemeyen kaygı ve stres ise hayat kalitemizi düşürür. Hızlanmış bir çağda yaşıyoruz. Hayatımıza bir anlam ve yön veremememiz, toplumsal bakış açısı kaygılarımızın başlıcalarını oluşturur. Uzun süreli stres tükenmişlik, kaygı son olarak da depresyona sebep olur. Hayatın içinde doğal olarak zorluklar vardır. Çoğunlukla küçük yaşlardan itibaren içimizdeki duygusal ve zihinsel kalıplara göre hareket ederiz. Zihinsel kalıplarımızı fark etmek ve değiştirmek bizim elimizde. Ayrıca hayat içinde yaşarken küçük esler vermek, doğa ile veya sevdiğimiz bir hobi ile resim spor müzik gibi temas etmek kullanabileceğimiz yöntemlerdir." dedi.

Kaygı ve stresi yönetmek için pratik ip uçları veren Betül Ergün "Kendimizi tanımak, felsefe çalışmak, olumlu düşünmek, anahtardır." dedi ve "Bilgi insanı korkudan, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır" Konfüçyus ve "Vaktinden önce mutsuz olma" Seneca'nın sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Emel Tokuyan teşekkür ederek çiçek takdim etti ve katılımcıları 07 kasımdaki "neden mutlu olamıyoruz" konulu konferansa davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aktiffelsefe'den Kaygı ve Stresten Kurtulmanın Yolları!  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement