Dernek Üyelerinden Elektirk Elektronik Mühendisi Erkan Sihir'in verdiği konferans elektriğin geçmişten günümüze kısa yolculuğu ile başladı.
6 dil bilen çok okuyan rahip bir baba ile kendi ihtiyaç duyduğu aletleri icat edebilen ev hanımı bir annenin çocuğu olarak büyüdü Tesla. Babasından 6 dili de öğrendiği gibi Sanskritçe de biliyordu tüm klasik eserleri ezberden okuduğu gibi mitolojiye de hakimdi. Çocukken yapmaya başladığı icatlar ölümüne kadar devam etti.
Buluşlarını ve simülasyonlarını tamamen zihninde tamamlıyor geriye sadece işleyen bir uygulama kalıyordu. Doğayı çok iyi gözlemliyor, anlıyor ve insanlık yararına buluşlara dönüştürüyordu. Çok para kazanma imkanı olmasına rağmen, parayı sadece icat yapabileceği kaynak olarak görmüş tüm yaşamını insanlığa adamıştı.
Nikola Tesla; mucit, fizikçi ve elektrofizik uzmanı. Aslında dünyadaki bilim ve teknoloji yapısını tam anlamıyla 'kökünden' değiştirebilecek birçok 'kullanılan ve kullanılmayan' deneye/buluşa da imza atmasına rağmen, ders kitaplarında adı nadiren geçer. Özellikle 'elektriğin kablosuz taşınabilmesi' gibi bir buluşu ve bunu kanıtlaması onun ne kadar benzersiz bir mucit olduğunu açıklar. Elektrik üzerine yaptığı sayısız deneyler ve buluşlar vardır. 7 Ocak 1943 itibarıyla, yirmi altı ülkede kendisine ait üç yüze yakın patenti bulunmaktaydı.
Konferansın sonunda Dernek Başkanı Emel Tokuyan "Tüm bilimler ve sanatlar felsefenin içerisinden çıkmıştır. Bizi bugünkü uygarlık seviyesine taşıyan ilham verici, felsefe ve bilimi birleştirmeyi başarmış bu insanları tanımak ve anlamak yarın için açabileceğimiz yolların kilometre taşlarıdır. İlerlememiz ancak bilim, sanat ve felsefe çalışarak mümkündür. Tüm katılımcılarımıza ve üyemiz Erkan Sihir'e çok teşekkür ediyor ve herkesi bilgelik aşkı felsefeye davet ediyorum" dedi
Son Dakika › Güncel › Aktiffelsefe'den Tesla Konferansı! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?