Aliağa, Çok Amaçlı Salona Kavuşuyor - Son Dakika
Güncel

Aliağa, Çok Amaçlı Salona Kavuşuyor

Aliağa, Çok Amaçlı Salona Kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24. Çok Amaçlı Salonu Aliağa'da hizmete açıyor.

04.03.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, küçük yerleşim bölgelerinin sportif ve s oysal gereksinimlerini karşılamak için hayata geçirilen "çok amaçlı salon"ların 24.'sü Aliağa'da 5 Mart Çarşamba günü saat 11.00'de Aliağa'da hizmete girecek. İzmir Büyükşehir'in, Aliağa'da yapacağı İtfaiye grubu binasının temeli de aynı gün atılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, sportif ve soysal gereksinimlerini karşılamak için hayata geçirilen "çok amaçlı salon"ların 24.'sü Aliağa'da hizmete giriyor. Aliağa Belediyesi tarafından yeri verilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Yeni Mahalle'de yapılan Çok Amaçlı Salon 5 Mart Çarşamba günü hizmete girecek. Temeli 30 Kasım'da atılan ve 3 ayda tamamlanan Salon İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve çevre ilçelerin Belediye Başkanlarının katılımıyla yapılacak törenle açılacak. Tesis, 1 milyon 567 bin TL'ye mal oldu.

ALİAĞA BELEDİYESİ- BÜYÜKŞEHİR ELELE

Aliağa, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi işbirliğinde her gün yeni yatırımlarla tanışıyor. Aliağa Belediyesi'nin geçtiğimiz ay hizmete giren Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Yeni Mahalle Düğün Salonunun ardından bu kez de Büyükşehir Aliağa'da Çok Amaçlı Salonu hizmete açıyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Aliağa'ya hizmetleri için teşekkür etti.

SPOR DA YAP DÜĞÜN DE...

Sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, "açılıp kapanabilen" tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

ALİAĞA İTFAİYE BİNASININ TEMELİ ATILIYOR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa'da yapılacak olan İtfaiye grubu binasının temeli de 5 Mart Çarşamba günü atılacak. Aliağa'da yapılacak yeni itfaiye grubu, çok sayıda sanayi tesisi bulunan ilçenin bu özelliğine uygun özelliklere sahip olacak.

Aliağa İtfaiye Grubu, Çanakkale Asfaltı üzerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 bin metrekarelik alanda, toplam 2 bin metrekarelik bina olarak tasarlandı. Çok sayıda sanayi tesisi bulunan ilçede yapılacak olan yeni itfaiye binasında, diğer itfaiyelerden farklı olarak olası büyük yangınların kontrolü için afet koordinasyon merkezi yer alacak. Binada, ayrıca sanayi tesislerinin personelini yangın konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir eğitim salonu hazırlanacak. 25 kişilik itfaiye eri kadrosu ile idari personelin fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde planlanan Aliağa İtfaiye Grubu'nda açık ve kapalı spor alanları, sosyal tesisler, idari birimler, konaklama birimleri ile itfaiye araçları için özel garaj yeri bulunacak. 1379 metrekare idari bina, 540 metrekarelik garaj, 286 metrakerelik voleybol sahası, 119 metrekarelik fiziksel eğitim alanından oluşan itfaiye binası Eylül ayında tamamlanacak ve 2 milyon 217 liraya mal olacak.

BAŞKAN OĞUZ'DAN AZİZ BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Aliağa'ya hizmetleri için teşekkür etti.

"Dere ıslahından İçme suyu şebekesinin yenilenmesine, Arıtma yapımından yolların asfaltlanmasına kadar Büyükşehirle birçok hizmeti vatandaşlarımıza sunduk." Diye konuşan Başkan Oğuz, "Büyükşehir belediyemiz, Aliağa'ya çok amaçlı Akıllı bir Spor salonu kazandırdı. Ayrıca, itfaiye grubu binasının da temelini atacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Aliağa'ya katkılarından dolayı teşekkür ediyor, tüm halkımızı Çarşamba günü saat 11.00'de yapacağımız açılış törenine davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa, Çok Amaçlı Salona Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement