Aliye Uzunatağan 51.Sanat Yılını Lıllıan Hellman İle Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Aliye Uzunatağan 51.Sanat Yılını Lıllıan Hellman İle Kutluyor

Aliye Uzunatağan 51.Sanat Yılını Lıllıan Hellman İle Kutluyor

Aliye Uzanatağan, 19.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde yer alacak, tiyatronun çok önemli yazarı ve kadın kahramanı tek kişilik oyun Lillian Hellman ile 51.sanat yılını kutluyor.

01.05.2014 16:00  Güncelleme: 16:02

Amerikan tiyatro ve sinema edebiyatının önemli yazarı ve döneminin kadın kahramanı Lillian Hellman'ın hayatından kesitler sunan Lillian adlı oyun, 9 Mayıs-5 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde tiyatro sanatçısı Aliye Uzunatağan ile tiyatroseverlerle buluşuyor.

Lillian Hellman, senatör McCarthy döneminin sorgulamalarından yaptığı güçlü savunmayla kurtulan 'yönetime onurla karşı koyuşun' sembolü haline gelen döneminin önemli kadın kahramanlarından.

Oyun, Lillian Hellman'ın hayatının öteki eksenini oluşturan 30 yıllık aşkı 1930'lu yıllar Amerikası'nın edebiyatçısı Dashiell Hammet yoğun bakımdayken, Hellman'ın kapıda bekleyişi sırasında çocukluğundan, bohem hayatından, Hammet'la olan birlikteliğinden ve ustalaşan yazarlığından hatırladığı kesitleri sahneye taşıyor.

Seçkin Selvi tarafından Türkçe'ye çevrilen oyunun yönetmenliğini Orhan Alkaya üstlendi.

9 Mayıs-5 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19.Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde sergilenecek oyun, 22 Mayıs Perşembe günü saat 20:30'da ve 23 Mayıs Cuma günü saat 18:30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haldun Taner Sahnesi'nde seyircilerle buluşacak.

Lillian adlı oyun İstanbul Şehir Tiyatroları'nda da 2014-2015 döneminde sahnelenmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliye Uzunatağan 51.Sanat Yılını Lıllıan Hellman İle Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement