Alkollü Stata Girilmiyor, Çirkin Tezahürata İzin Verilmiyor - Son Dakika
Güncel

Alkollü Stata Girilmiyor, Çirkin Tezahürata İzin Verilmiyor

Alkollü Stata Girilmiyor, Çirkin Tezahürata İzin Verilmiyor

Adana Emniyet Müdürlüğü PTT 1.Lig müsabakalarında sporda şiddetin önüne geçmek için alkollü seyirciyi maça almıyor, kötü ve çirken tezahüratta bulananlara bile işlem yapıyor.

04.04.2013 10:58

Adana Emniyet Müdürlüğü PTT 1. Lig müsabakalarında sporda şiddetin önüne geçmek için alkollü seyirciyi maça almıyor, kötü ve çirken tezahüratta bulananlara bile işlem yapıyor.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan görevi geldiği günden bugüne özellikle futbol müsabakalarında kötü görüntü ve şiddetin önüne geçmek için büyük mücadele veriyor. Bu kapsamda seyirciler stada girerken alkol kontrolü bile başlatan Gürkan, PTT 1. Lig'de iki güzide takımı bulunan Adana'da zoru başarıyor. Daha önceki maçlarda neredeyse her maç sonu kavganın çıktığı şehirde son oynanan maçların hiçbirinde kavga çıkmadı. Özellikle Adana derbisinde olaylar çıkması beklenirken, neredeyse hiç kavga çıkmadı. Adana polis son Adana Demirspor- Bucaspor maçında da geniş güvenlik önlemleri aldı. Maç öncesinde giriş çıkışlarda seyirciler didik didik aranarak içeri yabancı cisimlerin sokulmasının önüne geçildi. Alınan tedbirler arasında maç esnasında kötü ve çirkin tezahürat yaparak diğer seyircilerin maç izlemesini etkileyenlerin de tespit edilmesi var. Son maçta tespit edilen 1 kişiye bu nedenle kabahatlar kanunana göre işlem yapıldı. Ayrıca, 3 kişiye taşkınlık çıkarmak ve tesislere zarar vermekten, 6 kişiye müsabakaya yanıcı ve yakıcı madde sokmaya çalışmaktan kabahatlar kanununa göre ceza verildi.

Müsabakası öncesinde alınan etkin önlemler ve aramalar neticesinde de bol miktarda yanıcı, yakıcı, ezici, yaralayıcı madde ve alet ele geçirilerek bu şahıslar maça alınmadı. Müsabaka öncesinde stadyuma giriş turnikelerinde 12 kişiye yapılan alkol muayenesinde dört kişinin alkollü olduğu tespit edilerek şahıslar maça alınmadı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alkollü Stata Girilmiyor, Çirkin Tezahürata İzin Verilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement