Amasra'da İstismar Vakası: Bakanlık Önlem Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Amasra'da İstismar Vakası: Bakanlık Önlem Aldı

Amasra\'da İstismar Vakası: Bakanlık Önlem Aldı
12.05.2026 21:19

Bakanlık, Amasra'daki istismar soruşturmasında mağdur çocuğa psikososyal destek ve koruma sağladı.

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Amasra'daki istismar soruşturmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Uzman ekiplerimizce mağdur çocuk ve ailesine yönelik psikososyal destek hizmeti verilmiştir. Ayrıca çocuğun üstün yararı gözetilerek bakım tedbir kararı alınmış olup, mağdur çocuğumuz devlet koruması altına alınmıştır" denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sanal medya hesabından, 'Amasra'daki İstismar Soruşturmasında 33 Tutuklama' haberlerine ilişkin, açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bakanlık olarak, söz konusu olay adli makamlara intikal ettiği ilk andan itibaren süreci büyük bir titizlikle takip etmekteyiz. Yapılan incelemelerde, uzman ekiplerimizce mağdur çocuk ve ailesine yönelik psikososyal destek hizmeti verilmiştir. Ayrıca çocuğun üstün yararı gözetilerek bakım tedbir kararı alınmış olup, mağdur çocuğumuz devlet koruması altına alınmıştır. Söz konusu vakaya ilişkin açılan davaya müdahil olarak sanıkların en ağır cezayı alması için adli süreci yakından takip edeceğiz. Çocuklarımızı her türlü istismardan koruma konusundaki sıfır tolerans ilkemizle, mağdur çocuğumuzun ve ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasra'da İstismar Vakası: Bakanlık Önlem Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement