Ambulans Helikopter Sahaya İnince Maça Ara Verildi - Son Dakika
Güncel

Ambulans Helikopter Sahaya İnince Maça Ara Verildi

Ambulans Helikopter Sahaya İnince Maça Ara Verildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde erken doğum teşhisi koyulan ve hayati tehlikesi bulunan Şükran Akkuş ambulans helikopter ile Antalya'ya sevk edildi.

28.02.2014 13:16  Güncelleme: 13:33

Ambulans helikopterin stadyuma inmesi üzerine ortaokullar arasında oynanan maça bir süre zorunlu ara verildi. Ortaca İlçesi’nde erken doğum tehlikesi olan 6 aylık hamile Şükran Akkuş’un, sağlığının risk seviyesine gelmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçen hastane yetkilileri, 22 yaşındaki Şükran Akkuş'un Antalya Akdeniz Üniversitesine sevki için Ambulans Helikopter istedi. 27 Şubat Perşembe günü öğle saatlerinde Ortaca Ahmet Ateş Stadyumuna inen ambulans helikopter Şükran Akkuş'u alarak Antalya'ya götürdü. Ambulans helikopterin stadyuma inmesi üzerine ortaokullar arasında oynanan maça bir süre zorunlu ara verildi.

Genç Anne Şükran Akkuş’un 6 aylıkken erken doğum yapacağını bildiren Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Gül Biteker; “ Şükran hanım 6 aylık gebeliği olan bir hastamızdır. Bebeğin çok küçük olması ve suyu geldiği için doğum yapacağından hava ambulansı ile göndermeyi uygun bulduk. Karayolu ile gitmesi mümkün değildi. Annenin sağlık durumu iyi olmasına rağmen bebeği yaşatmak için tam teşekküllü Antalya’da bulunan Özel Anadolu Kadın Doğum Hastanesi’ne göndermemiz gerekiyordu”.dedi.

Genç annenin eşi Özcan Akkuş ise doğumla ilgili verdiği bilgide ise; “ Biz eşim ile 6 ay önce evlendik. İlk bebeğimiz olacaktı. Sabah eşim rahatsızlandığı için devamlı Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Gül Biteker kontrolü altında olması nedeniyle yapılan kontrolde erken doğum teşhisi kondu. Karayolu ile gitmesi sakıncalı görünüp, hava ambulansı istedi. Doktorumuz Op.Dr. Gül Biteker’in isteği üzerine Antalya’da bulunan Özel Anadolu Kadın Doğum Hastanesi’ne gönderildi. Bende karayolu ile eşimin başına gitmek için yola çıkacağım”dedi.

ALİ OSMAN KILIÇ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ambulans Helikopter Sahaya İnince Maça Ara Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement