Ameliyatla Karnındaki 9 Kiloluk Kitleden Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Ameliyatla Karnındaki 9 Kiloluk Kitleden Kurtuldu

Ameliyatla Karnındaki 9 Kiloluk Kitleden Kurtuldu

Kocaeli’de karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden kandının karnından 9 kiloluk kitle çıktı.

10.10.2013 15:03

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp literatüründe nadir görülen bir olay yaşandı. Kocaeli’nun Körfez ilçesinde ikamet eden ve yaklaşık 7 yıldır karnında şişlik ve kabızlık şikayeti olan 47 yaşındaki 3 çocuk annesi Rafe Akbaş, son iki aydır aşırı vajinal kanama ve karın ağrısı şikayeti üzerine Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başvurdu. Yapılan ultrason incelemeleri sonucu karnında dev kitle (miyom) olduğu tespit edildi. Yaklaşık 7 yıldır doktor korkusu nedeniyle ameliyat olmaktan çekinen Akbaş, yapılan tetkik ve incelemelerin ardından hemen ameliyata alındı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Kale, Op. Dr. Arzu Yavuz ve Op. Dr. Ömer Demirtaş’ın 1 buçuk saat süren başarılı operasyonunun ardından Akbaş’ın karın boşluğundaki 40x30 santimetre çapında ve 9 kilogram ağırlığındaki kitle çıkartıldı. Patoloji sonucu kitlenin iyi huylu olduğu anlaşıldı.

“KORKTUĞUM İÇİN HASTANEYE GİTMEDİM”

Rafe Akbaş, ameliyat olmaktan korktuğunu belirterek, “Hastaneye kadın hastalıkları şikayeti ile geldim. Kanamam vardı. 7 senedir vardı ama cesaretim pek yoktu. Doktorlara karşı fobim var. Beyaz önlük görünce tansiyonum çıkıyor. Buranın da Ahmet hocasına güvenerek geldim ve çok da memnun kaldım. Allah oldan razı olsun. Çok başarılı bir ameliyat geçirdim. Günlük hayatta kitle nedeniyle sıkıntılarım oluyordu. Ama çok da önemsemiyordum. Çocuklarımla ilgileniyordum. Gündelik yaşantıma devam ettim. Kendimle uğraşmayı sevmem. Son iki aydır çaresiz kaldım. Ahmet bey de önerilince de ameliyat olmaya karar verdim” dedi.

Akbaş’ın karnındaki kitleyi alan Doç. Dr. Ahmet Kale ise, “Hastamız 47 yaşında. Bize ağrı, şişkinlik şikayetiyle geldi. Yaklaşık 7 yıldır şikayetleri olan bir hastamız. Kocaeli Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvuruyor. Yaptığımız incelemelerde de hastanın tüm karnını dolduran, hatta bağırsakları iten, böbreklerin arkasında üreter dediğimiz organlara baskı yapan dev bir kitleyle karşılaştık. Hakikaten şaşırdık. Operasyon kararı verdik ve karar sonrası ameliyat esnasında hastanın rahminden kaynaklanan yaklaşık 9 kilo ağırlığında bir kitleyle karşılaştık. Tabi böyle ameliyatlarda hızlı davranmak lazım. Aşırı kanama olabilir. Ekip olarak çok hızlı bir ameliyat gerçekleştirdik. Yaklaşık 1,5 saat ameliyat gerçekleşti. Ayrıca bu esnada hastaya 6 ünite kan verdik. Hastada operasyon sonrası herhangi bir sıkıntı olmadı. Hastamız şuan çok sağlıklı yürüyor, geziyor” şeklinde konuştu.

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi yöneticilerinden Ramazan Koçarslan, “Biz Derince Eğitim Araştırma Hastanesi olarak kadın doğum kliniğimizin yaptığı bu tür ameliyatları destekliyoruz. Mutlaka yapmalarını istiyoruz. Maddi manevi hocalarımızı mutlaka yüreklendiriyoruz. Bu bölgede Kocaeli bölgesinde Derince Eğitim Araştırma Hastanesi bu boşluğu kesinlikle doldurmuş durumdadır. Bölge dışından da bu tip hastalar hastanemize sevk edilerek tedavileri yapılıyor” dedi.

KAAN ÜLKER - NURİ DİNÇER AKÇAHARMAN

KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ameliyatla Karnındaki 9 Kiloluk Kitleden Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement