Ana yurda göçü, filmle yeniden canlandıracaklar - Son Dakika
Güncel

Ana yurda göçü, filmle yeniden canlandıracaklar

Ana yurda göçü, filmle yeniden canlandıracaklar

OKTAY ÖZDEN - Sinema sanatçısı Serdar Gökhan, Kırım, Balkanlar ve Kafkasya'da mezalime uğrayan soydaşların, ana yurda göçlerini konu alan filmin senaryosunu tamamladığını belirterek, "Eskişe...

31.10.2013 16:17

OKTAY ÖZDEN - Sinema sanatçısı Serdar Gökhan, Kırım, Balkanlar ve Kafkasya'da mezalime uğrayan soydaşların, ana yurda göçlerini konu alan filmin senaryosunu tamamladığını belirterek, " Eskişehir'de çekeceğimiz filmin hem senaristliğini hem de oyunculuğunu yapacağım. Senaryo gereği inşa edeceğimiz 3 köy, Çarlık Rusya askerleri rolündeki oyuncular tarafından yakılacak" dedi.

Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2,5 yıllık arşiv çalışması sonucu yazdığı senaryonun tarihle birebir örtüştüğünü söyledi.

Çarlık Rusya tarafından Kırım, Balkanlar ve Kafkasya'da soykırım tehdidiyle karşı karşıya kalan soydaşların, ana yurda göçleri ve iskan edilişlerini konu alan "Göç" filminin, dramatik yapıya sahip olduğunu ifade eden Gökhan, şunları kaydetti:

"Güzel bir sinema filmi. Eskişehir, bu göçü alan şehirlerimizden biri. Şu an hayırlı bir yoldayız. Herhangi bir pürüz çıkmadı. İnşallah, en kısa zamanda gerçekleştirmeye başlayacağız çünkü hazırlık devresi de var. Eskişehir'de çekeceğimiz film, kentin ekonomisine de katkı sağlayacak. İnşallah hayırlı olur."

- "Senaryoyu özenerek yazdım"

Gökhan, tarihi senaryolara çok önem verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Onun için çok kuvvetli senaryolarım var. Bundan önce de Hacı Murat, Şeyh Şamil, 1071 Alparslan... Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ödül aldığım çok senaryolarım var. Bu senaryoyu da özenerek yazdım. Filmin yapımcılığını, İstanbul'da bir şirket üstlenecek. Eskişehir'de çekeceğimiz filmin hem senaristliğini hem de oyunculuğunu yapacağım. İnşallah, ortaya güzel bir eser çıkarırız. Bu film, kalıcı eser olacak. Filmimizde bizden sonraki nesillere geçmişimizi, soydaşlarımızın uğradığı mezalimi birebir gösteren, onlara geçmişten ışık tutan, Türk bilincini yeniden filizlendirmek için güzel mesajlar olacak."

Film için kentin muhtelif yerlerini kullanmayı planladıklarını aktaran Gökhan, "Şu an mekan araştırmasına girmedik. Senaryo gereği inşa edeceğimiz 3 köy, Çarlık Rusya askerleri rolündeki oyuncular tarafından yakılacak. Zannediyorum, oyuncu, kamera arkası kadrosuyla filmde rol ve görev alacakların sayısı 120 kişiyi bulacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ana yurda göçü, filmle yeniden canlandıracaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement