Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

10 Aralık 2013

10.12.2013 11:02

1 -Öğrenci affının kısıtlanmasına rektörlerden destek

- Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş:

-"Bir üniversiteden yaşam boyu atılmama gibi bir durum olamaz. Değişik toplantılarda bu düşüncelerimizi diğer rektörlerle birlikte YÖK düzeyinde ilgililere ilettik. Bu bağlamda eski uygulamanın yerinde olduğunu düşünüyoruz. Atılmama ciddi aksaklıklara yol açıyor"

- Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer:

-"Eğitim planlaması, öğrenci, öğretim üyesi planlaması yapılamıyor, önünüzü göremiyorsunuz. Üniversitede sadece başarısızlık atılma nedeni olmalıdır. Ama diğer nedenler, kıyafet, başörtüsü, dünya görüşü, siyasi görüşü bunlar atılma nedeni olamaz"

- Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan:

-"Öğrencilerin öğrenciliklerini ilelebet devam ettirebilmeleri bence de yanlış. Öğrenciliğin belli bir sınırının olması daha iyi"

(Selma Kasap-Yıldız Aktaş/Ankara)

2 -Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol için YPK kararı bekleniyor

-Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan:

-"Ankara- Niğde Otoyol Projesi ile ilgili çalışmalara başlamak için Yüksek Planlama Kurulu kararının yıl sonuna kadar netleşmesini bekliyoruz"

-"Ankara'nın çıkışı Kulu ayrımına kadar mevcut bölünmüş yolumuz zorlanmaya başladı"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3 -Hafriyatı gelişigüzel dökene ceza yolda

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin lira ceza verecek

-İzinsiz geri dönüştüren, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere de 5 bin lira idari para cezası uygulanacak

(Duygu Can/Ankara)

4- Kamu kurumlarına personel servis aracı zorunluluğu

-Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu:

-"Ankara merkezde bulunan bazı kamu kurumlarının servisleri yok. Uygulamada tek tipliliğin sağlanması için karar alındı. Her kurum, çalışmasını yapacak ve bize geri dönüşüm olacak"

-(Özelleştirme uygulamaları nedeniyle bazı ünvan, kadro ve mali haklarla ilgili) "Yönetim kademesinde olan kişilerin ücretlerinde serzenişten bahsediliyor. Bunu Maliye Bakanlığı ile değerlendirmeyi düşünüyoruz"

(İlkay Güder/Ankara) (Fotoğraflı)

5 -Karaelmas diyarında "ölüm tünelleri" can yakıyor

- Zonguldak'ta grizu, göçük ve gaz zehirlenmesi ve boğulması gibi iş kazalarının meydana geldiği iş güvenliğinden yoksun kaçak maden ocaklarında 1997'den bugüne kadar 89 işçi hayatını kaybetti, 85 madenci de yaralandı

-MESİAD Başkanı Ümit Velioğlu:

-"Kentte şu anda özel sektörde 3 bin madenci açığı var. Kaçak kömür ocağında çalışan insanların çoğunluğu devletten sosyal yardım aldığından bu haklarını kaybetmemek için sigortalı bir işte çalışmıyorlar"

(Erdinç Aksoy/Zonguldak) (Fotoğraflı)

6 -Dersimiz: "Kayınvalideye nasıl davranılmalı"

-Samsun Müftülüğünce açılacak "aile okulu"nda, eşlerin görevleri, çocuklara, kayınvalideye, kayınpedere, anne ve babaya nasıl davranılması gerektiği öğretilecek

-Müftü Hayrettin Öztürk:

-"Kaynanamızın adı eskiden kaim anaydı. Kayınpederin adı da kaim baba idi, yani baba yerine geçen. Böyleydi bunlar ama ne zaman kaim ana kaynana, kaim baba kayınpeder oldu, gelin de diken oldu"

(Fatma Kalay/Samsun) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7 -Hafta içi memur hafta sonu voleybolcu

- Kars Milli Eğitim Müdürlüğünde proje koordinatörlüğü görevinde bulunan Ali Kasım Bulut, aynı zamanda Voleybol 2. Ligi Erkekler B Grubu'nda mücadele eden Genç Kafkars Spor'un da takım kaptanlığını yapıyor

-Bulut: "Bu takımı hem kurdum hem de şu an kaptanlığını yapıyorum. Tabii ikisi bir arada zor gidiyor. Hafta içi saat 17.00'ye kadar çalışıyoruz. Akşamları da antrenmalara geliyoruz. Hafta sonları da evimizde ve deplasmanda maçlarımız oluyor"

(Çağlar Sefertaş/Kars) (Fotoğraflı/Görüntülü)

8 -Doping kontrolüne 10 üzerinden 10

- WADA tarafından gönderilen 10 adet test numunesini de doğru analiz eden

Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin akreditasyon başvurusu kabul edildi

- Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement