Anjelika Akbar, "Likafoni" Albümüyle Gençlere Sesleniyor! - Son Dakika
Güncel

Anjelika Akbar, "Likafoni" Albümüyle Gençlere Sesleniyor!

Anjelika Akbar, "Likafoni" Albümüyle Gençlere Sesleniyor!

Ünlü Besteci Ve Piyanist Anjelika Akbar; "Likafoni" Adlı Albümünü, Mart Ayında Klasik Müzik Severlerin Beğenisine Sunacak.

08.03.2011 16:00  Güncelleme: 16:02

Akbar; küçüklüğünden beri severek dinlediği 15 klasik eseri seslendirdiği "Likafoni" adlı albümüyle bu kez gençlere hitap ediyor!

"Lika'nın Sesleri" anlamına gelen "Likafoni", ismini; Akbar'ın küçükken kendi adını telaffuz edememesi nedeniyle ancak söyleyebildiği "Lika" isminden ve albümde yer alan eserlerin küçük yaşlardan itibaren severek dinlediği besteler olmaları nedeniyle kullanılan, "sesler" anlamındaki "foni"den alıyor. Akbar, seçtiği, kolay dinlenebilir eserlerle özellikle gençlere hitap ederek, klasik müziği sevmeyen ve bilmeyen herkesin albümü sevebileceğine inanıyor. 15 eserden oluşan albümdeki 9 piyano solo eseri Akbar seslendirirken, piyano ve çello düeti olan 6 eserde ise, Anjelika Akbar'a çello sanatçısı Rahşan Apay eşlik ediyor. Kendi bestelerinden oluşan albüm çalışmalarına kısa bir ara veren Akbar, "Likafoni" albümünde piyanist kimliğini ön plana çıkarıyor.

Ön kapağında, Anjelika Akbar'ın 15-16 yaşlarında çekilen fotoğraflarının yer aldığı albümün arka kapağında, Koray Peközkay tarafından bir konserde çekilen sanatsal bir fotoğraf bulunuyor. Akbar'ın albüm tanıtımı için kullanılacak fotoğrafları ise ünlü fotoğraf sanatçısı Zeynel Abidin Ağgül tarafından görüntülendi.

Albümde yer alan "Libertango" eseri için, gençlere yönelik, sadece internet ortamında yayınlanacak eğlenceli bir klip çekimi hazırlığı içinde olan Anjelika Akbar'ın "Likafoni" albümü, müzikseverlere Mart ayında sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anjelika Akbar, 'Likafoni' Albümüyle Gençlere Sesleniyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement