Ankara'da 'Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü' etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 'Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü' etkinliği düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği iş birliğiyle 'Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü' kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Kızılcahamam'ın Gümele Mahallesi mevkinde düzenlenen etkinlikte gönüllüler bin fidanı toprakla buluşturdu. Ağaçlandırma etkinliğinde konuşan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, toplumsal bilinci yükseltmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. TOD Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ise Türkiye'nin topoğrafyası, coğrafi konumu ve iklim özelliklerinin doğal olarak toprak erozyonuna neden olabilecek bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekti.

22.06.2023 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Bilim Ağacı Vakfı (BAV) ve Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) iş birliğiyle 'Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü' kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Kızılcahamam'ın Gümele Mahallesi mevkinde düzenlenen etkinlikte gönüllüler bin fidanı toprakla buluşturdu.

'Yeşilin Başkenti' sloganıyla Başkent'te ağaçlandırma çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak çeşitli farkındalık projelerine imza atıyor. Bilim Ağacı Vakfı ve Türkiye Ormancılar Derneği ile iş birliği protokolü imzalayan ABB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı 'Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü'ne özel olarak Kızılcahamam'ın Gümele Mahallesi mevkinde bin ağacı toprakla buluşturdu.

HEDEF TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTIRMAK

Ağaçlandırma etkinliğinde konuşan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, daire başkanlığı olarak afetlere ilişkin farkındalık yaratmak ve bu yönde toplumsal bilinci yükseltmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Gürler, şöyle konuştu:

"Hem AFAD'la hem de saygın sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlediğimiz eğitim ve farkındalık süreçlerini en geniş kitlelere ulaştırma çabasındayız. Bugün buradaki etkinliğimizde Türkiye Ormancılar Derneği gibi çok köklü saygın bir meslek kuruluşuyla, Bilim Ağacı Vakfı gibi Ankara'nın eğitim amaçlı çalışmalar yürüten bir vakfıyla çölleşmeye karşı farkındalık ormanı tesis etmek için bir araya geldik. Kuraklık ve çölleşme riskini toplumsal duyarlılığı hep birlikte bir mücadeleyle engelleyebiliriz diye düşünüyoruz. Tabii bunların evrensel ve gezegenimizin serüveniyle ilgili bir boyutu var. Buna ilişkin yapabileceğimiz tek şey kendi kentlerimizi olabildiğince dirençli hale getirmek, afetlere karşı toplumun en yüksek seviyede bilinçlenmelerini sağlamak. Bu çalışmanın temel hedefi de farkındalıkları yükseltmek."

TOD Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara da Türkiye'nin topoğrafyası, coğrafi konumu ve iklim özelliklerinin doğal olarak toprak erozyonuna neden olabilecek bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Kızılcahamam Gümele Mahallesi'ne yakın arazimizde bu ağaçlandırma etkinliğini önümüzdeki yıllarda da sürekli hale getirmeye çalışacağız. Özen gösterilmezse, arazi kullanımlarında da hata yapılırsa, araziler parçalanırsa bir taraftan çölleşmeye bir taraftan kuraklık gerçekleşir. Bunun doğal sonucu da gıda krizidir ve yaşam kalitesinin düşmesidir. Bu nedenle hepimiz bu konuda duyarlı olmak zorundayız. Ormanlarımızı var olan doğal yapısını korumanız gerekiyor."

BAV Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Can ise "Vakıf olarak Çankaya, Gölbaşı ve Etimesgut ilçelerinde toplam 5 adet park ve mini orman tesis ettik. Afet ve çevre duyarlılığı gibi konularda hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de Türkiye Ormancılar Derneği'yle sıkça bir araya geliyoruz. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Ankara\'da \'Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü\' etkinliği düzenlendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da 'Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü' etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement