Ankara'da "Engelsiz Alışveriş" Devri - Son Dakika
Güncel

Ankara'da "Engelsiz Alışveriş" Devri

Ankara\'da "Engelsiz Alışveriş" Devri

Türkiye nüfusunun yüzde 12,19'unu oluşturan engelliler için Ankara’da Taurus AVM ‘engelsiz alışveriş’ sloganıyla hazırlanan özel hizmetler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi’nin katıldığı tanıtım toplantısıyla hayata geçirildi.

23.05.2014 14:36

Türkiye nüfusunun yüzde 12,19'unu oluşturan engelliler için Ankara'da Taurus AVM 'engelsiz alışveriş' sloganıyla hazırlanan özel hizmetler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi'nin katıldığı tanıtım toplantısıyla hayata geçirildi.

TaurusAVM'de düzenlenen tanıtım toplantısında, Türkiye'de ilk kez bir alışveriş merkezi bünyesinde görme engelliler için renk okuyucu cihaz, sesli yön tarif sistemi özel teknolojilerle sunulan hizmetler gündemde yer aldı. Engelli vatandaşlarca yoğun ilgi gösterilen tanıtım toplantısı, Soma'da hayatını kaybeden 301 maden işçisi anısına 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ile başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Çiftçi, toplantıdaki konuşmasında, Türkiye'de ilk kez bir alışveriş merkezi bünyesinde özel teknolojiler, bu tarz özel hizmetler hayata geçirildiği için duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çiftçi, "Engelli vatandaşlarımız adına hayata katılmamızı sağlayan, sosyal hayatta aktif hale gelmemizi sağlayan Taurus AVM ekibini gönülden tebrik etmek isterim. Taurus'un hizmetlerini çok incelikle, hakikaten detaylar düşülerek örnek hizmetler olarak düşündüğümüz için ve bu hizmetleri yaygınlaştırmak amacıyla bütün Türkiye'ye örnek olmasını istediğimiz için bugün aranızdayız. Türkiye'de 4,5 milyon engelli vatandaşımız var, bu sayıya kronik hastalıkları nedeniyle engellilik yaşayan vatandaşlarımızı da ilave ettiğimizde çok ciddi sayıda engelli vatandaşımız var. Bu nedenle de engelli vatandaşlarımıza erişilebilirlik sağlanmasını çok önemsiyoruz" dedi.

Engelliler için erişilebilirlik sağlandığından beraberinde istihdam ve hayatın içinde olabilme geldiğini söyleyen Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak erişebilirlik açısından hazırladıkları tespit formunu TaurusAVM'ye uyguladıklarını anlattı. Taurus'ta yapılabilecekleri de tespit ettiklerini kaydeden Çiftçi, "Burada tüm tespitlerimizi de yapmaya hevesli bir yönetim ekibi var. Görme engellilerimiz için kabartma yüzeyleriyle, işitemeyenler için ses cihazlarıyla tüm bu düzenlemelerin çok büyük oranda tamamlandığını görüyoruz. Bunlar da tamamlandığında Taurus'un yüzde 100 örnek bir AVM olacağını düşünüyorum. Engelli vatandaşlarımız adına da buraya geleceğiz, bu hizmetleri yaşayacağız, kullanacağız ki böyle örnek alışveriş merkezleri sayısı artsın" diye konuştu.

Taurus'ta engelliler için istihdam olanakları yaratılması ve engellilerin kendi iş yerlerini açmaları konusunda gerekli kolaylıklar sağlanacağı sözü aldığını da kaydeden Çiftçi, engellilere yönelik hizmetleri nedeniyle Taurus'un yönetimine yeniden teşekkür ettiğini dile getirdi.

Taurus AVM yatırım ortaklarından Yunus Ensari de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na kendilerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Ensari, "Biz burayı inşa aşamasından beri engellilerimiz için yaşam merkezi olması için planladık. Tüm bu hizmetlerimiz için hiçbir masraftan çekinmedik" dedi.

Ensari, Taurus AVM adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na destekleri dolayısıyla Aylin Çiftçi'ye teşekkür plaketi takdim etti.

Ensari, ayrıca kendilerine engelli hizmetleriyle ilgili danışmalık hizmetleri sunan Görme Engelliler Derneği Başkanı Bülent Kelleci'ye de teşekkür plaketi sundu.

Taurus AVM Genel Müdürü Meriç Kaptan da, engelli vatandaşlara Türkiye'de ilk kez erişilebilir bir alışveriş merkezi sunabilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Taurus'ta hayata geçirdikleri hizmetlerle Türkiye genelinde özel sektöre örnek olabileceklerine inandıklarını belirten Kaptan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile engelsiz alışveriş hizmetleri için kendilerine yol gösteren tüm engellilere teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da 'Engelsiz Alışveriş' Devri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement