Ankara'daki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Kadın Cinayeti Davası

Başkentte oşandığı eşini pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

10.10.2014 16:10

Başkentte, 17 Ağustos 2014'de boşandığı eşi Hülya Çelik'i pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sebahattin Santur, maktul Hülya Çelik'in yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanık Santur savunmasını yaptı.

Sanık Santur savunmasında, maktüle ile bir süre evli kaldıktan sonra anlaşmalı olarak boşandığını, ayrıldıktan sonra sürekli kendisini telefonla arayarak hakaret ettiğini ileri sürdü.

Santur, "Aldatma olaylarını duyuyordum, en son da kızımın CD'de başka birisiyle ilişkisini görünce durumu iyice anladım. 'Kendin kötü yola düşmüşsün, bari kızımı kötü yola sürükleme' şeklinde beyanlarım oldu. Bana sürekli 'intikamımı alacağım' diyordu. Olay günü korkutmak amacıyla evine geldim. Bir ara kapıyı açtı. Beni görünce bağırması üzerine elimde bulunan tüfekle yere doğru bir kaç kez ateş ettim ancak kendisine isabet etmiş. Öldürme kastım yoktu" ifadesini kullandı.

Maktülenin kızı Neslihan Santur ifadesinde, babasının sık sık annesi ve kendisini tehdit ettiğini savunarak, bazıları hakkında dava açıldığını anlattı.

Neslihan, "Olay günü annem gece çöp atmak için kapıyı açtığı sırada çığlık attı. Sanık ayağını kapıya koyarak annemin kapıyı kapatmasına engel oldu. Elindeki tüfekle ateş etmeye başladı. Atışlardan biri yere, üçü anneme isabet etti, daha sonra kaçtı. Olaydan bir süre önce de eve geldi. Ağzımı kapatarak elektro şok verdi. Boğazıma bıçak dayayarak 'annenin hayatında kim varsa söyle' dedi. Aldatma olayını nereden çıkardı bilmiyorum? O sırada kapı çaldı, komşularımız kurtardı" diye konuştu.

Maktülenin kardeşleri de sanığın sık sık kendilerini ve Hülya Çelik'i tehdit ettiğini ileri sürdü.

Çelik ailesinin avukatı Evin Konuk, sanığın tasarlayarak cinayeti gerçekleştirdiğini öne sürerek, maktüle ile ilgili hakkında daha önce açılan dava dosyalarının istenmesini talep etti.

Sanık avukatı Dilek Mamak ise "Olay, maktülün ahlak dışı davranışları sonucu meydana gelmiştir. Haksız tahrik altında olası kasıtla işlenmiştir" dedi.

Bu sözler üzerine, sanık avukatı ile Çelik ailesinin avukatı arasında kısa süre sözlü tartışma yaşandı.

Mahkeme, maktüle ile sanık arasında olan ve adliyeye intikal eden dosyaların istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş'un hazırladığı iddianamede, Sebahattin Santur'un pompalı av tüfeğiyle eski eşi Hülya Çelik'i öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak bir kişiyi öldürme suçundan" cezalandırılması talep ediliyor.

-Basın açıklaması

Dava sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Çelik ailesine destek için adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Bahar Çakan, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için katillere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement