Ankara Garı Önündeki Terör Saldırısı Davası - Son Dakika
Güncel

Ankara Garı Önündeki Terör Saldırısı Davası

Ankara Garı Önündeki Terör Saldırısı Davası

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişi hakkında açılan davada mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Yakup Yıldırım'ın tutuklanmasına karar verdi.

11.11.2016 13:57

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişi hakkında açılan davada mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Yakup Yıldırım'ın tutuklanmasına karar verdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

İlk savunmayı yapan tutuksuz sanık Yakup Yıldırım, saldırıyla bir ilişkisinin olmadığını öne sürerek, "İsmini bile bilmediğim şahıslar hakkında emrinde çalıştığım iddia ediliyor. Ben tanımıyorum şahısları." savunmasını yaptı.

İddianamede adı geçenlerden sadece Hakan Şahin'i tanıdığını ve onun da komşusu olduğunu aktaran Yıldırım, patlamadan 2 ay önce askerden geldiğini ve Şahin ile bu süreçte arkadaşlığının ilerlediğini aktardı.

Sanığa, Hakan Şahin ile 5 Eylül ve 15 Ekim 2015 tarihleri arasında yaklaşık bin 300 kez HTS kaydının olduğu hatırlatıldı ve bu kayıtların sebebi soruldu. Sanık Yıldırım, Şahin'in hastalığı ve kendisinin kız meselesi olduğunu, görüşmelerin örgütsel bir içeriği bulunmadığını savundu.

Ağabeyi İshak Yıldırım'ın kendisi hakkında, "Hakan Şahin, kardeşimi kandırdı" diyerek kendisini DEAŞ'a yakınlaştırdığının sorulması üzerine Yıldırım, terör örgütü DEAŞ'a üye olmadığını iddia etti.

Yıldırım'dan sonra salona dün savunmasını yapan ve dosya kapsamında tutuklanan Suphi Alpfidan getirildi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Alpfidan'ın dün yaptığı savunmasında diğer sanıkların salonda bulunmasından dolayı çekindiğini ve tekrar savunma yapmak, bildiklerini anlatmak için mahkemeden talepte bulunduğunu aktardı.

Sanık Alpfidan, ailesinin ve kendisinin can güvenliğinden endişe duyduğunu ileri sürerek mahkeme salonunda konuşmak istemedi. Sadece mahkeme başkanına bildiklerini anlatabileceğini söyleyen Alpfidan'ın talebinin yasalara uygun olmadığını belirten mahkeme, avukatıyla özel görüşme yapması için kendisine zaman tanıdı.

Görüşmenin ardından Alpfidan emlakçı olduğunu aktararak, "Benim bu kişilerle bir bağlantım yok, sadece bir sefer ticaretim oldu. Başka da olmadı. Bu işle ilgim yok. Olaydan sonra tekrar biri yanıma geldi. İbrahim Halil Durgun'la yanıma daha önce de gelmişti. Ev lazım dediler. Ben de bu durumu emniyete bildirdim. Yakındaki polis amirliğine gittim. Terör şubeye gittim anlattım. Sonra hepsi yakalandı." savunmasını yaptı.

Savunmanın ardından Mahkeme Başkanı, Alpfidan'ın anlattıklarının doğruluğunun Gaziantep emniyetine sorulacağını belirtti.

İddianamede kimliği tespit edilememiş bazı kişilerin fotoğrafları gösterilen Alpfidan'a evi kiralamaya gelenlerin, şüphelilerden biri olup olmadığı soruldu. Alpfidan teşhiste bulunamadı.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, tutuksuz yargılanan Yakup Yıldırım'ın dosyadaki kuvvetli şüphe üzerine adli kontrol şartlarının yetersiz olabileceğini belirterek tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme, Yıldırım'ın tutuklanmasına hükmederek duruşmaya ara verdi.

Duruşmaya öğle arasının ardından sanık ifadelerinin alınmasıyla devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Garı Önündeki Terör Saldırısı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement