'Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri' Projesi - Son Dakika
Güncel

'Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri' Projesi

\'Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri\' Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, 'Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri' projesinin önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Bu proje bugün, 2013 öncesi, 2012 yılının son günlerinde Ankara'ya bir armağanımız diye"...

27.12.2012 20:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, 'Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri' projesinin önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Bu proje bugün, 2013 öncesi, 2012 yılının son günlerinde Ankara'ya bir armağanımız diye düşünüyorum" dedi.

'Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri Projesi' Cer Modern Sanat Galerisi'nde Ankaralılara tanıtıldı.

Kültür mirası üzerine çalışan, Ankara'nın çeşitli üniversitelerinden bir araya gelen öğretim üyeleri, proje hakkında tanıtıma katılanlara bilgi verdiler.

Tanıtım programında konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, 2013 yılında Cumhuriyetin 90. yıl dönümünü kutlayacaklarını hatırlatarak, "Bugün 2013 öncesi, 2012 yılının son günlerinde Ankara'ya bir armağanımız diye düşünüyorum. Bu proje elimizde ne var' sorusunun cevabını açıklıyor" şeklinde konuştu.

Ankara'nın bilinmeyen yönlerini aydınlatma açısından projenin öneminin altını çizen Özaslan, "Bu projede en önemli şey, UNESCO'nun da özellikle üye ülkelere tavsiye ettiği gibi kültürel mirasın envanterinin çıkartılması, yani dijitalleştirilmesi ve insanlığın hizmetine sunulması. Bu açıdan son derece önemli. 81 ile adapte edebilecek bir yazılıma sahip olması açısından da önemli. Her il için ayrı bir hazırlık yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Ankara Valisi Yüksel'in, Ankara'nın önceliğinin turizm olması gerektiğine dikkat çektiğini hatırlatarak, Ankara'da en önemli turizm etkinliğinin kültür turizmi olduğunu belirtti. Uçar, Ankara kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri' projesi çalışmasının önemine değindi.

Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri projesi kültür envanterine ilişkin verilerin, kentsel mimari, arkeoloji, halk kültürü ve kültür ekonomisi olmak üzere dört başlık altında toplandığı belirtildi. Kentsel mimari ve arkeoloji başlıklarında 2 bin 421 tescilli taşınmaz kültür varlığının bir araya getirildiği ifade edilerek, Ankara Koruma Bölge Kurulu ve Yenileme Alanı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün arşivlerinin dijital ortama aktarıldığı kaydedildi.

Ankara Kalkınma Ajansı da projeye destek verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ankara Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement