Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Ağaçlandırılacak - Son Dakika
Güncel

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Ağaçlandırılacak

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Ağaçlandırılacak

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüs alanının ağaçlandırılması ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatları ile protokol imzalandı.

24.09.2013 17:29  Güncelleme: 15:29

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüs alanının ağaçlandırılması ile ilgili 18 Eylül 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğü adına Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak arasında protokol imzalandı.

AKÜ Rektörlük Makamında düzenlenen protokol imza törenine Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk ile Afyonkarahisar Orman İl Müdürü Vekili Mutlu Tepe'den oluşan heyet ile AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü ve AKÜ Rektörlüğü işbirliği ile Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içinde kalan boş alanların iğde, top akasya, vb. uygun türlerle ağaçlandırılması esasını taşıyan protokol kapsamında AKÜ Rektörlüğü ilk etapta, ağaçlandırılması yapılacak olan alanların sınırlarının aplikasyonunu yapacak. Sahanın yangın ve diğer zararlılara karşı korunması için gerekli tedbirleri de alacak olan AKÜ Rektörlüğü, aynı zamanda ağaçlandırılacak sahalarla ilgili Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bilgi verecek ve dikilen fidanların sulamasını yapacak.

Orman Genel Müdürlüğü ise söz konusu kampüs alanının toprak analizlerini yaparak, ağaçlandırmaya uygun olan alanlar için ağaçlandırma/toprak muhafaza uygulama projesi hazırlayacak. Proje kapsamında dikilmesi planlanan fidanları tahsis edecek olan Orman Genel Müdürlüğü, dikilen fidanları tesisten sonra iki yıl ot alma-çapa tamamlama dikimi işlerini de üstlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Ağaçlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement