Antalya Alanya Yeniköy Barajı'nda İnceleme Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya Alanya Yeniköy Barajı'nda İnceleme Yapıldı

DSİ Antalya Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun beraberinde Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Alanya Yeniköy Barajı İnşaatında incelemelerde bulundu.

23.08.2016 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun; "Bugün Bölge Müdür yardımcılarım, şube müdürlerim ve kontrollük teşkilatı ile birlikte inşaatı devam eden Alanya Yeniköy Barajı'nda incelemelerde bulunduk.
Yeniköy Barajı sulama amaçlı olup, Alanya İlçesi Emişbeleni Beldesi ile Yeniköy ve Toslak Köylerine ait mevcut durumda brüt 12 360 da tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacı karşılanacaktır.

Baraj ulaşım yolu, kret ulaşım yolu ve depo 2 sahası ulaşım yolu, derivasyon tüneli kazı ve destekleme imalatları tamamlanmış olup tünel betonarme imalatları, batardo betonu imalatları, gövde kazısı, dolusavak ve kaya ocağı ulaşım yolu çalışmaları devam etmekte olan işin fiziki gerçekleşme seviyesi %24'tür.

Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 2 229,00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 27 305 250 TL katkı ve 1 470 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Barajın yapımında emeği geçen DSİ ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyorum." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Alanya Yeniköy Barajı'nda İnceleme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement