Antalya'da Yeni Adli Yılı Açılış Kokteyli - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Yeni Adli Yılı Açılış Kokteyli

Antalya\'da Yeni Adli Yılı Açılış Kokteyli

ANTALYA (İHA) – Antalya Barosu tarafından yeni adli yılın açılışı dolayısıyla kokteyl düzenlendi.

02.09.2013 22:54

ANTALYA (İHA) – Antalya Barosu tarafından yeni adli yılın açılışı dolayısıyla kokteyl düzenlendi.

Adliye Sarayı'nda yapılan törenin ardından akşam saatlerinde Rixos Downtown'da bir kokteyl düzenlendi. Antalya Barosu'nun ev sahipliğini yaptığı kokteyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ile avukat, hakim ve savcılar katıldı.

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz dönem zor bir dönemdi. Gerek ülkemizin sosyal ekonomik ve siyasi koşulları, gerekse kamuoyuna mal olan davalarda yaşanan hadiseler gündemimizi meşgul etti" dedi.

Yeni yargı döneminin de oldukça hareketli ve meşgul geçeceğini belirten Bacanlı, "Bizim isteğimiz ne olursa olsun yargıya duyulan güven sarsılmasın. Vatandaşlarımızın hak arama konusunda kolluk kuvvetlerinden başka gidecekleri yer yok. Dolayısıyla insanlarımızın yargı ve hukuk eliyle mağdur edilmesi çok büyük bir sıkıntı" diye konuştu.

Yeni anayasanın düzenlenmesi konusuna da değinen Bacanlı, öncelikle anayasanın hangi maddelerinin değiştirilmesi ve bize yetmediği konusunda bir mutabakatın sağlanması gerektiğini vurguladı. Bacanlı, anayasanın değiştirilmesi konusunda ilk üç maddenin sürekli gündeme getirilmesinden de çok rahatsız olduğunu belirtti.

'HALK KART' DAVASI AÇIKLAMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'ın 17 yıl hapis istemiyle yargılandığı ve 24 sanıklı 641 müştekili 'Halk Kart' davasına ilişkin soruya ise Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı şu şekilde cevap verdi:

"Yargıya intikal etmiş bir meseledir. Neticede kamu kurum ve kuruluşların büyük ihale ve yapısal değişiklikler yaparken daha sonra bunların yargıdan dönmemesi ve belediyelerin ve kamu kurumlarının zarara uğratılmaması konusunda son derece ciddi davranılması gerekir." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Yeni Adli Yılı Açılış Kokteyli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement