Antalya Polisi "İşaret Dili" Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Polisi "İşaret Dili" Öğreniyor

Antalya Polisi "İşaret Dili" Öğreniyor

İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Boz: "Engelli vatandaşlarımızla iletişime geçecek personelimizin onları anlamada sorunlar yaşadığını gördük. Böylelikle işitme engelliler kursundaki hocalarla görüşerek alanda çalışan personelimize yönelik bu eğitimin verilmesini planladık"

14.02.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından işitme engelli vatandaşların daha rahat hizmet almalarını sağlamak amacıyla polis memurlarına "işaret dili" öğretiliyor.

Emniyet Müdürlüğünde çalışan ve vatandaşlarla iletişim halinde bulunan birimlerde görevli 25 personel, Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmet ve Eğitim Tesisleri'nde Kepez İşitme Engelliler Ortaokulu'nda görevli öğretmen Mustafa Sulubulut tarafından "İşaret dili" kursu almaya başladı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Boz, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet personeline "işaret dili" eğitimi verilmesinin bir gereklilik olduğunu söyledi. Boz, Türkiye'de 3 milyondan fazla işitme engelli vatandaş olduğunu, Antalya'da ise bu rakamın 5-6 bin arasında değiştiğini belirtti.

Toplumsal bilincin yerleşmesiyle engelli vatandaşlar için birçok yenilik yaptıklarını anlatan Boz, "Engelli vatandaşlarımızla iletişime geçecek personelimizin onları anlamada sorunlar yaşadığını gördük. Böylelikle işitme engelliler kursundaki hocalarla görüşerek alanda çalışan personelimize yönelik bu eğitimin verilmesini planladık" dedi.

Kursun verimli olabilmesi için 25'er kişilik sınıflar oluşturduklarını kaydeden Boz, "Kursa müracaat eden personelin sayısı 50 civarında. Kursu 2 bölüme ayırarak yapmayı planlıyoruz. Kurs bitiminde sertifikaları işitme engelli vatandaşlar polislerimize verecek" diye konuştu.

Pazartesi ve cuma günleri 6'şar saat verilen kurs, 18 Nisan'da sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Polisi 'İşaret Dili' Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement