Antalya Yağmurla Uyandı (4) - Son Dakika
Güncel

Antalya Yağmurla Uyandı (4)

Antalya Yağmurla Uyandı (4)

Antalya'yı etkisine alana sağanak yağışta çok sayıda ev ve işyeri su altında kadı.

17.10.2013 15:14

Evleri SU BASTI, CANLARINI ZOR KURTARDILAR

Antalya'yı etkisine alana sağanak yağışta çok sayıda ev ve işyeri su altında kadı. Yenigün Mahallesi 1064 Sokak'taki zemin katta oturan Sevinç Çiftsüren, evi aniden su bastığını söyleyerek, "Bayram ziyareti için evime gelen misafirlerimizin uyarısıyla uyandık. Ne olduğunu anlayamadan sulara gömüldük. Kendimizi dışarı zor attık. Eşyalar su içinde yüzüyor" dedi.

Baskınların en yoğun yaşandığı Kepez İlçesi Teomanpaşa Mahallesi'nde 83 yaşındaki eşiyle birlikte oturan 87 yaşındaki Süleyman Yıldırım'a ait evi de su bastı. Komşuların yardımıyla evden çıkarılan yaşlı çift, çocuklarının evine götürüldü. Evdeki eşyaların kullanılamaz hale geldiğini söyleyen komşuları ise ilk kez böylesine doğal bir afetle karşılaştıklarını belirtti.

GECEKONDUSU SU ALTINDA KALDI

Yine Teomanpaşa Mahallesi'nde tek göz gecekondusu su altında kalan Döndü Yılmaz, sabah kapıyı açmasıyla birlikte yağmur sularının evinin içine dolduğunu söyledi. Engelli kocasını komşularının yardımıyla evden çıkardığını anlatan Yılmaz, "Allah'tan kocamı kucaklayıp dışarı çıkardılar. Hiçbir eşyamı kurtaramadım" dedi.

Sağanak yağışın etkili olduğu bir başka nokta Kültür Mahallesi'nde ise Bahar Pansiyon'un bodrum katını su bastı. Pansiyon sahiplerinden Ramazan Toptaş, birkaç gün önce TEDAŞ'ın çalışması sırasında istinat duvarının yıkıldığını belirterek, "Mahallenin tüm suları buradan bodruma doldu. Ne kadar yatağım, malzemem varsa su içinde kaldı" diye konuştu.

EB(SU)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Yağmurla Uyandı (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement