Araçta Kilitli Kalan Çocukları Kurtarmak İçin Proje - Son Dakika
Güncel

Araçta Kilitli Kalan Çocukları Kurtarmak İçin Proje

Araçta Kilitli Kalan Çocukları Kurtarmak İçin Proje

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Kızık köyündeki Mehmet Yaşar İlköğretim Okulu öğrencileri,araçta kilitli kalan çocukların havasızlık kalmamaları için geliştirdikleri teknoloji projesini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilediler.

07.05.2018 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Kızık köyündeki Mehmet Yaşar İlköğretim Okulu öğrencileri,

araçta kilitli kalan çocukların havasızlık kalmamaları için geliştirdikleri teknoloji projesini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilediler.

Köydeki düğün salonundaki fuar açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Okul Müdürü Mehmet Gönen, ilçedeki okulların müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı. Fuarda öğrencilerin projeleri sergilendi. Fuar da en dikkat çeken proje ise araçlarda kilitli unutulan çocuklar için araç kapı ve camların açılmasını sağlayan proje oldu. Öğrencilerin uygulamalı olarak gösterdiği projede, araç içeresindeki hareketlilik esnasında camların açıldığı görüldü.

Okulun öğrencilerinden Mehmet Can Dincer ve Melike Mutlu, araç içeresinde unutulan çocukların havasız kalmasını önlemek amaçlı 'Duyarlı Otomobil' projesi geliştirdiklerini anlattılar. Öğrenciler, 2 adet arduino bilgisayar kiti, hareket sansürü ve mesaj atabilen arduino sistem yardımı ile yaptıkları düzenek ile otomobil içerisinde hareketlik olduğunda camlar açılırken, otomobil sahibinin cep telefonuna da mesaj atan bir sistem geliştirdiklerini söylediler. Bu sistemin geliştirilerek bütün araçlara takılmasını bekleyen öğrenciler, bu yöntemle çocukların araçta unuttukları zamanda havasız kalmasının önlenmiş olacağını anlattılar.

Mehmet Can Dincer, "Amacımız araç içeresinde kalarak havasızlık nedeni ile ölümle burun buruna gelen çocukların bu durumdan kurtulmasını önlemek. Burada gördüğünüz gibi araç içerisine iki adet arduino bilgisayar kiti, hareket sansürü ve mesaj atabilen arduino bilgisayar kiti yerleştirdik. Araç içerisindeki hareketlilik esnasında cam açılıyor ve otomobil sahibine mesaj atılıyor." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Araçta Kilitli Kalan Çocukları Kurtarmak İçin Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement