Arifiye'deki Elektrik Fabrikasında Kimyasal Gazdan Etkilenen İşçi Sayısı 47'ye Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Arifiye'deki Elektrik Fabrikasında Kimyasal Gazdan Etkilenen İşçi Sayısı 47'ye Yükseldi

Arifiye\'deki Elektrik Fabrikasında Kimyasal Gazdan Etkilenen İşçi Sayısı 47\'ye Yükseldi

Arifiye ilçesinde bulunan bir elektrik fabrikasında temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu oluşan kimyasal gazdan etkilenen işçi sayısı 47'ye yükseldi. İşçiler, solunum sıkıntısı ve öksürük şikayetiyle hastanelere başvurdu. AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi olay yerine sevk edildi ve gazın çamaşır suyu ve tuz ruhunun karışımından oluştuğunu tespit etti. Hastanelerde tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

11.07.2023 14:50  Güncelleme: 14:51

SAKARYA'nın Arifiye ilçesinde organize sanayi bölgesindeki bir elektrik fabrikasında solunum sıkıntısı ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran işçi sayısı 47'ye yükseldi. İşçilerin, temizlik malzemelerinin birbiriyle karıştırılmasıyla oluşan kimyasal gazdan etkilendiği ortaya çıktı.

Arifiye ilçesinde bulunan 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir elektrik fabrikasında, dün sabah saatlerinde çalışan işçilerden 15'i solunum sıkıntısı ve öksürük şikayetiyle kentteki hastanelere gitti. Dün akşam saatlerinde hastaneye başvuran işçi sayısı 47'ye yükseldi. Bölgeye AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi sevk edildi. Ekipler, yaptığı çalışmada işçileri etkileyen maddenin, çamaşır suyu ve tuz ruhunun karışımından oluşan ve hızla buharlaşabilen bir gaz olduğu tespit edildi. İşçilerin temizlik malzemelerinin birbiriyle karıştırılmasıyla oluşan kimyasal gazdan etkilendiği ortaya çıktı. Hastanelerde tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arifiye'deki Elektrik Fabrikasında Kimyasal Gazdan Etkilenen İşçi Sayısı 47'ye Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement