Arnavutköy'den Suriye'ye Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Arnavutköy'den Suriye'ye Yardım Eli

İstanbul'da Suriyeliler için toplanan 23 tır dolusu temel ihtiyaç malzemeleri, Suriye'ye gönderildi.

27.03.2016 19:36

İstanbul'da Suriyeliler için toplanan 23 tır dolusu temel ihtiyaç malzemeleri, Suriye'ye gönderildi.

Arnavutköy Trabzonlular Derneği öncülüğünde Arnavutköy Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın da desteğiyle düzenlenen yardım kampanyasında, Suriyelilerin gıda, yatak, battaniye gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler toplandı.

Toplanan yardım malzemelerini Suriye'ye götürecek 23 tırın uğurlama törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Arnavutköy Trabzonlular Derneği Başkanı Yunus Gürdamur, İHH İstanbul Sorumlusu Yaşar Kutlay, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir katıldı.

Arnavutköy Trabzonlular Derneği Başkanı Yunus Gürdamur yaptığı konuşmada, Suriye'de açlıktan ot ve ağaç yaprakları yiyen insanların ihtiyaçlarına bir nebze olsun cevap vermek için yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Suriye'deki insanların durumundan haberdar olduktan sonra başlattıkları kampanyada, 23 tır gıda, yatak, battaniye gibi malzemeler topladıklarını anlatan Gürdamur, şunları söyledi:

"Allah'ın izni ve sizlerin de desteğiyle malzemeleri uğurluyoruz. Bize düşen, bu Müslüman kardeşlerimize yardım etmek ve sahip çıkmaktır. Zaten STK'ların temel amacı, sosyal ve kültürel faaliyetler yürütmektir. Bizler bu bilinç içerisinde, açlıkla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimize, bu yardımları halkımızın desteğiyle gerçekleştirmiş bulunmaktayız."

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da "Tarihimize baktığımız zaman kıymetli ve necip milletimizin, sadece Müslümanların darda ve zorda olduğu dönemlerde değil, gayrimüslimlerin de sıkıntıya düştüğü dönemlerde onlara yardım eden çok asil bir anlayış içinde olduğunu görürüz. Bu vesileyle yardım eden herkese çok teşekkür ederim" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ise yapılan yardımların önemine dikkati çekerek, Suriye'de yaşayan insanların acısını yüreğinde hissedenlerin desteklerine teşekkür etti. Muş, "Yardım kampanyasına, Suriye'deki zulmü, sıkıntıyı görüp buna duyarsız kalamayan vatandaşlarımız destek oldu" ifadesini kullandı.

Kampanyaya destek verenlere Suriyeliler adına teşekkür eden İHH İstanbul Sorumlusu Yaşar Kutlay da " Türkiye, Suriye'nin bir kopyası ve parçası. Orada yaşanan her şey burada hepimizi etkiliyor. İnşallah Suriye'deki savaş en kısa sürede biter ve ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimiz tekrar yurtlarına döner" diye konuştu.

Trabzonspor Başkan Muharrem Usta da dünyanın her tarafında çeşitli sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntılara mümkün olduğunca destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Suriyeliler için düzenlenen yardım kampanyasının çok önemli olduğunu vurgulayan Usta, şöyle konuştu:

"Arnavutköy Trabzonlular Derneğini, Arnavutköy Belediyesini ve İHH'yı tebrik ediyorum. Onların yerine kendimizi koyduğumuzda, aslında durumun ne kadar vahim olduğunu daha iyi anlıyoruz. Buraya geldiğimde gönlüm isterdi ki Trabzonspor olarak biz de destek olalım. Bu tırları gördükten sonra ben de şahsım adına size açık çek veriyorum. Özellikle bunların içinde bildiğim kadarıyla temel gıda maddeleri ağırlıkta. Benim adıma da ne istiyorsanız oraya koyabilirsiniz. Ben de bu kervanın içinde olmak isterim. Herkese teşekkür ederim, bu yardımlar için. İnşallah oradaki kardeşlerimize, küçük de olsa bir nefes olur. Onların dertlerine, ufak da olsa bir derman olur."

Konuşmaların ardından, yardım malzemelerini taşıyan tırlar yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutköy'den Suriye'ye Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement