As Platformun Gündemi Diyanet - Son Dakika
Güncel

As Platformun Gündemi Diyanet

As Platformun Gündemi Diyanet

Aylık kurul toplantısını ADYARDA gerçekleştiren AS Platform'un gündeminde müftülük çalışmaları vardı,

18.12.2012 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurul üyelerinin görüş ve düşüncelerinin alındığı toplantıda hazırlan taslak metinde müftülük çalışmalarının devlet memuru zihniyetiyle halktan kopuk değil, halkla iç içe olması gerektiği vurgulandı. Daha sonra adana müftülüğü ve kamuoyuyla paylaşılmak üzere bu düşüncelerin bir metin haline getirileceği farklı görüş ve düşüncelerin AS Platform yönetimine iletilmesi gerektiği vurgulandı.

Oluşan taslak metinde;

Camilerde rutin çalışmaların dışında toplumla sosyal kültürel ve psikolojik hizmetler verilmesi. Camiye gelmeyen vatandaşların da bu hizmetlerden yararlanması için gerekirse müftülüğün cami dışına da bu gibi hizmetleri götürmesi.

Taziye, düğün, sünnet, açılış, hasta ziyaretleri, dargınların barıştırılması, zararlı alışkanlığı olan kişilere telkin hizmetleri gibi din adamlarının halkın sorunlarıyla ilgilenmesi, gibi konulara vurgu yapıldı.

AS Platform'un toplantı yaptığı kurum olan ADYAR başkanı Veysel Tepeli ve başkan yardımcısı Ali Aygün dernek çalışmalarından kısaca bahs ederek özellikle Adana'da Suriyelilerin dışında bin beş yüz civarında çoğunluğu Afganistanlı olmak üzere mültecinin olduğu bunlara dönük yardım kampanyası başlattıkları bir aileye lazım olabilecek her türlü ev eşyası yiyecek topladıklarının vurguladı. Bu konuda STK' lardan destek istediler.

Asımın nesli derneği 27 Aralıkta M. Akif Ersoy'un 76. Ölüm yılı dolayısıyla bir dizi anma etkinliği yapacağını duyurdu.

Yuva-kur ise Karataş'ta ki kadın cezaevinde ve Kürkçüler cezaevinde Halit Ertuğrul'la beraber bir program yapacaklarını duyurdular.

Bir sonraki toplantının 21 Ocak 2013 yılında Alperen Ocaklarında yapılacağı duyurularak toplantıya son verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel As Platformun Gündemi Diyanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement