Ata; Hüzünle, Gururla Ve Özlemle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Ata; Hüzünle, Gururla Ve Özlemle Anıldı

Ata; Hüzünle, Gururla Ve Özlemle Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yummasının 74. yıldönümü münasebetiyle Çatalca'da bir anma programı düzenlendi.

12.11.2012 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anma programına Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Oktay Hanay, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerinin yanı sıra vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi Çatalca da Ata'sını andı. Hüzün, özlem ve gururun bir arada olduğu 10 Kasım sabahındaki program Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Çatalca Kaymakamlığı, Çatalca Garnizon Komutanlığı ve Çatalca Belediye Başkanlığı çelenklerini siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri izledi.

Çelenk töreninin ardından Atamızın ölümünün 74. yılında saat 9'u beş geçe Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Çalan sirenler ile beraber tüylerin diken diken olduğu ve gözlerin yaşardığı anların ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okunarak şanlı bayrağımız göndere çekildi ve yarıya indirildi.

Çelenk töreni ve saygı duruşunun ardından Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen anma programına geçildi. Buradaki program İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler tarafından Atatürk şiirleri okundu ve bir oratoryo sunuldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin de yapıldığı programda sunulacak olan Atatürk'ün sevdiği şarkılar bölümü, Siirt'te düşen helikopterde 17 askerimizin şehit olması sebebiyle iptal edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ata; Hüzünle, Gururla Ve Özlemle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement