Atmacayı Vurup Lahana Tarlasını Korkuluk Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Atmacayı Vurup Lahana Tarlasını Korkuluk Yaptılar

Atmacayı Vurup Lahana Tarlasını Korkuluk Yaptılar

Sakarya'nın Karasu İlçesi'ne bağlı Yuvalıdere Beldesi'nde bir çiftçi evininin yakınlarında bulunan lahana ekili bahçesine korkuluk olarak Atmaca'yı çarmıha benzer bir şekilde asarak korkuluk yaptı.

09.01.2014 15:06

Sakarya'nın Karasu İlçesi'ne bağlı Yuvalıdere Beldesi'nde bir çiftçi evininin yakınlarında bulunan lahana ekili bahçesine korkuluk olarak Atmaca'yı çarmıha benzer bir şekilde asarak korkuluk yaptı. Orman ve Su işleri İl Müdürlüğü olayla ilgili olarak araştırma başlattı.

Alınan bilgilere göre Yuvalıdere Beldesi'ne bir haber için giden gazetecilerin yol kenarında bulunan lahana bahçesindeki korkuluk dikkatlerini çekti. Yaklaştıklarında ise korkulukta ölü bir atmaca olduğunu gördüler. Atmacanın kanatlarının çivilendikten sonra kafasınında bağlanmış şekilde çarmıha asıldığını gören haberciler tesadüfen rastladıkları bu korkunç manzarının görüntülerini çektikten sonra durumu Orman ve Su işleri Sakarya İl Müdürlüğüne bildirdi.

Yuvalıdere'de vahşi doğanın en acımasız yırtıcı kuşları arasında bulunan atmacanın lahana ekili bahçesinde bir direğe kanatlarından asılmış şekilde bulunmasıyla ilgili Orman ve Su işleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek tarla sahibini tespite çalışıyor.

İl Müdürü Osman Demirel doğada atmaca vurmanın cezasının 2 bin 500 lira olduğunu da belirterek, ayrıca bunun korkuluk olarak kullanılmasının da üzücü olduğunu, araştırmanın sürdüğünü söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atmacayı Vurup Lahana Tarlasını Korkuluk Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement