PARİS (AA) – Fransız İdari Mahkemesi, ülkenin güneyindeki Drome kentine bağlı Allex kasabasındaki belediyenin, Calais kentinden gelecek sığınmacıların kabulü için pazar günü düzenlenmek istediği referandumu iptal etti.
Referanduma karşı çıkan Drome Valiliğin başvurusunu değerlendiren Grenople İdari Mahkemesi gerekçeli kararında, "sığınmacı kabulü gibi acil bir konuda yerel yönetimin referandum düzenleyemeyeceğine" hükmetti.
Belediye Başkanı Gerard Crozier, düzenlediği basın toplantısıyla mahkeme kararının ardından pazar günü düzenlenmesi öngörülen referandumun iptal edildiğini açıkladı.
Fransa ilgili bakanlığın kararıyla, kasabada 50 sığınmacının ağırlanması için geçen ay bir barınma merkezi kurulması kararlaştırılmıştı. Bu karar uyarınca, ilk etapta Sudan, Irak ve Afgan 11 sığınmacı kasabaya gelmişti.
Hükümet, ülkenin liman kenti Calais'de sayıları 10 bine ulaşan sığınmacının yaşadığı kampları dağıtarak, buradakileri ülkenin farklı bölgelerinde kurulacak barınma merkezlerine dağıtmayı hedefliyor.
Hükümet, yazın sığınmacılar için kurulan barınma merkezlerinin kapasitesini 2 binden 5 bine çıkaracağını duyurmasına karşın henüz konuyla ilgili somut bir gelişme yaşanmadı.
Son Dakika › Güncel › Avrupa'daki Sığınmacı Sorunu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?