Avukatlar İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na Karşı Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Avukatlar İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na Karşı Yürüdü

Avukatlar İç Güvenlik Yasa Tasarısı\'na Karşı Yürüdü

Antalya Barosu'na bağlı bine yakın avukat cübbeleriyle İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için yürüdü.

13.02.2015 18:58

Antalya Barosu'na bağlı bine yakın avukat cübbeleriyle İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için yürüdü.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri ertelenen İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için avukatlar akşam saatlerinde taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde toplandı. Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı'yla birlikte CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Gürkut Acar, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 'bağımsız' milletvekili adayı avukat Hasan Subaşı'nın da yer aldığı eylemde avukatlar cübbeleriyle yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe kamuoyunda 'Kırmızı Fularlı Kız' davası olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in avukatı Hakan Evcin, tasarıda 3 yıldan 5 yıla hapis cezası öngörülen yüzünü kapatma suçunu protesto için kırmızı fularla yüzünü kapatarak yürüdü. 'Hukuku sizden öğrenecek değiliz', 'Polis devletine geçit yok', 'Faşizme karşı omum omuza' pankartlarının taşındığı avukatlarını eyleminde 'İç don daha güvenli' gibi esprili dövizler de dikkat çekti.

Avukatların protesto yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken burada açıklama yapan Baro Başkanı Alper Tunga Başkan Bacanlı, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın kanunlaşması halinde telefon dinlemelerinden üst aramaya kadar birçok keyfi uygulamanın önünün açılacağını savundu. Bacanlı, şunları söyledi:

"Vali ve kaymakamlara suçun aydınlatılması, failin yakalanması yetkisi verilmek suretiyle savcılık yetkisi verilmektedir. Kamu düzenine ilişkin talimatları yerine getirmeyen kamu görevlileri, doğacak zarardan mesul tutulmaktadır. Mesela TOMA'lara su vermeyi reddeden bir belediye başkanı kamu zararını ödemek zorunda bırakılmaktadır."

Bacanlı, yasanını adı konulmamış bir sıkıyönetim uygulaması getireceğini belirterek, tasarının yasalaşması halinde Türkiye'nin karanlığa bir adım daha yaklaşacağını söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukatlar İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na Karşı Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement