Avusturya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğince başkentin tarihi balo ve konser salonlarından biri olan Kursalon'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

28.10.2022 22:41  Güncelleme: 23:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğince başkentin tarihi balo ve konser salonlarından biri olan Kursalon'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye ve Avusturya'nın milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Büyükelçi Ozan Ceyhun, açılış konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncı yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirterek, davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Ceyhun, Birinci Dünya Savaşı sonunda Türkiye'nin işgale uğraması üzerine Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Türk milletinin olağanüstü gayret ve fedakarlıklarıyla zafere ulaşıldığını, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ifade etti.

Türkiye'nin konumu ve etkin politikalarıyla hem bölgesinde hem de dünyada önemli bir rol oynadığını belirten Ceyhun, Türkiye'nin Avrupa'ya birçok açıdan katma değer sağladığına dikkati çekti.

Ceyhun, Türkiye ve Avusturya ilişkilerindeki gelinen olumlu seviyeye işaret ederek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen olmak üzere, çeşitli seviyelerde kurulan karşılıklı diyalogların ikili ilişkilerin her açıdan gelişmesine yol açtığını ifade etti.

Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar eğitimde, kültürde, ekonomide, altyapı hizmetlerinde, hemen her sahada çok önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Ceyhun, "Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması ve 2023, 2053, 2071 hedeflerimize ulaşılması amacı doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Avusturya'da yaşayan Türkler

Ceyhun, "Avusturya'da yaşayan vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın kendi kültürlerinden ve dillerinden kopmadan, en iyi şekilde yetişmeleri, hem Avusturya hem de ülkemiz için son derece önemlidir." diye konuştu.

Resepsiyona Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Levent Eler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer, AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Türkiye-Avusturya Dostluk Grubu Başkanı Muhammed Fatih Toprak, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Milletvekili ve Avusturya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Nurten Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Türk mutfağından çeşitli lezzetlerin ikram edildiği programda klasik müzik performansı da sergilendi.

Avusturya\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement