Ayaş Tüneli Vatandaşın Samanlığı Oldu - Son Dakika
Güncel

Ayaş Tüneli Vatandaşın Samanlığı Oldu

Ayaş Tüneli Vatandaşın Samanlığı Oldu

1976'da Yapımına Başlanıp 21 Hükümet Eskitirken, Ankara-istanbul Arası 146 Km. Kısalıp 2 Saate İnecekti

17.10.2010 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1976 yılında yapımına başlanıp, bugüne kadar 21 hükümet eskiten ve yaklaşık 1 milyar doların harcandığı iddia edilen Ayaş Tüneli kaderiyle başbaşa bırakılıp, çürümeye terkedilirken, vatandaşların da samanlığı oldu. Ayaş Tüneli'nin tamamlanıp, projenin hayata geçirilmesi halinde Ankara-İstanbul arası mesafenin 146 kilometre kısalıp, 2 saate indirilmesi planlanmıştı. Ayaş'ın CHP'li Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Çinli teknik heyetlere incelettirilen ve akibetinin ne olacağı merakla beklenen Ayaş Tüneli projesinin imkansız olmadığını, uygulanabilir yönünde rapor verildiğini hatırlattı.

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, milli servet olan Ayaş Tüneli'nin yapımına 1976 yılında başlanıp, 8 bin 500 metresinin tamamlandığını hatırlatırken, kaderiyle başbaşa bırakılıp, günümüze kadar vatandaşlar tarafından samanlık olarak kullanıldığına dikkat çekti. Başkaraağaç, "Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz projenin ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacaktı. Türkiyemizin güçlenmesi için bu tür yarım bırakılan projelerin tamamlanarak devam etmesi gerekmektedir. Yıllardır 2 bin 500 metrelik bölümü tamamlanamadığı için proje bekletilmektedir. Son 10 yıldır buraya bir çivi dahi çakılmadı. Çin'in Türkiye'de inşa edeceği hızlı tren projesi ile gündeme alınan Ayaş Tünelinin bitirilmesi sonucu İstanbul-Ankara arası iki saate inecek, projenin gerçekleşmemesi durumunda Türkiye kaybedecek ve proje yine kaderine terk edilecek" dedi.

Tünelin acilen açılması gerektiğini belirten Başkan Başkaraağaç, "Buraya yatırılan 1 milyar doların akibetinin ne olacağını merak ediyoruz. Kaynaklarımız bu şekilde boşa harcanmamalı. Bu yatırım tamamlanmayacaksa, neden bu kadar servet harcandı ? Burası AyaşÆın değil, TürkiyeÆnin yoludur. Gerekli desteği vermeye hazır olduğumuz Ayaş Tüneli için gerekirse burada binlerce kişiyle eylem yapacağız. Samanlık olmaktan kurtulmasını istediğimiz Ayaş tüneli'nin tamamlanması için hükümet yetkililerinin biran önce buraya el atmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayaş Tüneli Vatandaşın Samanlığı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement