Olay yerine çok sayıda sivil savunma ve jandarma ekibi sevk edilirken 600 ton ayçekirdeği içinde kalan işçinin arama çalışmaları devam ediyor.Edinilen bilgiye göre, Trakya Birlik'e ait Entegre Tesislerinde hamal olarak çalışan Ünal Töre (24), ayçiçeklerinin depolandığı silonun duvarlarında kalan çekirdekleri temizleme çalışması yaparken çekirdeklerin altında kaldı. Yaklaşık 600 ton ayçiçeğinin içinde kalan işçinin bulunması için arama çalışması başlatıldı. Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, 2 ambulans ve itfaiye ekipleri de hazır bekletiliyor.
Olay yerine gelen eden 2 AFAD ekibi de işçinin arama çalışmalarına katıldı. Silonun içinde yaklaşık 600 ton ayçekirdeğinin olduğu tahmin edilirken görevliler küreklerle silonun içini boşaltma çalışmasına başladı.
Öte yandan, 800 ton kapasiteli silonun içinin boş olduğu, olayın işçilerin silonun duvarlarında kalan ayçekirdeklerini toplama çalışması yaptıkları sırada gerçekleştiği kaydedildi.
Olay sırasında siloda çalışan Töre'nin arkadaşları ile görevliler arasında arama çalışmaları sırasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.
RAHİM TAŞKIN
Son Dakika › Güncel › Ayçekirdeği Temizleyen İşçi Çekirdeklerin Altında Kaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.