Aydın Doğan Sağlık Meslek Lisesi'nde Sağlıklı Beslenme ve Diyabet ile İlgili Konferans - Son Dakika
Güncel

Aydın Doğan Sağlık Meslek Lisesi'nde Sağlıklı Beslenme ve Diyabet ile İlgili Konferans

Aydın Doğan Sağlık Meslek Lisesi\'nde Sağlıklı Beslenme ve Diyabet ile İlgili Konferans

Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (Sağlık Meslek Lisesi) 'Sağlık Günleri' kapsamında 'Çocukların Sağlıklı Beslenmesi, Diyabetin Erken Tanısı ve Diyabetle Yaşam' konulu bir konferans düzenlendi.

17.12.2015 16:50

Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (Sağlık Meslek Lisesi) 'Sağlık Günleri' kapsamında 'Çocukların Sağlıklı Beslenmesi, Diyabetin Erken Tanısı ve Diyabetle Yaşam' konulu bir konferans düzenlendi.

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından yaptırılıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (Sağlık Meslek Lisesi) 2013 yılında başlayan 'Sağlık Günleri' etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, ADV Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, okul müdürü İncigül Ulaş ve öğrenciler katıldı.

Konferansta, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, çocukların sağlıklı beslenmesi, diyabetin erken tanısı ve diyabetle yaşam konusunda öğrencilere bilgi verdi. Öğrencilere diyabet ve sağlıklı beslenmeyle ilgili sorular soran Rüveyde Bundak, hazırladığı istatistiksel bilgileri de öğrencilerle paylaştı.

YAPTIRDIĞIMIZ OKULLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Konferans öncesi öğrencilerle sohbet edip, okul hakkında düşüncelerini soran ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, 'Biz ADV olarak sadece okulları yaptırıp milli eğitime bağışlamakla bırakmıyoruz. Her zaman yaptığımız okulların yanındayız. Eğitimini, temizliğini, kalitesini destekliyoruz. Öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına yardım etmeye çalışıyoruz. Bu okul da çık kıymetli okullarımızdan bir tanesi. Puanı yüksek bir okul. Gurur duyuyoruz bu okulumuzla. Çocuklarla her zaman diyalogumuz sürüyor. Çünkü bir okulu yaptırıp bağışlamakla bitmemesi gerekir diye düşünüyoruz. Bu bir süreç. Onun için biz yaptırdığımız bütün okulların her zaman yanındayız. Yeni anlayış bunu gerektiriyor. Bugün de diyabetle ilgili bir konferans organize ettik. Her sene kendi konularıyla ilgili birkaç konferansımız oluyor her okulda. Özellikle mesleki eğitimi vakıf olarak çok önem veriyoruz" diye konuştu.

24 derslik ve 6 bin 018 metrekare kapalı alana sahip bulunan 720 öğrenci kapasiteli, Aydın Doğan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde, Acil Tıp Teknisyenliği, Anestezi Teknisyenliği, Hemşirelik Bölümü ve laboratuvarlar bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Doğan Sağlık Meslek Lisesi'nde Sağlıklı Beslenme ve Diyabet ile İlgili Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement