Bahamalar'da PLP'nin Seçim Zaferi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bahamalar'da PLP'nin Seçim Zaferi

14.05.2026 13:21

Bahamalar'da 12 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Başbakan Davis, PLP'nin galibiyetini ilan etti.

Karayipler'de yer alan ada ülkesi Bahamalar'da 12 Mayıs'ta düzenlenen erken genel seçimlerde Başbakan Philip Davis, partisinin zaferini ilan etti.

Ulusal basına göre, 12 Mayıs'ta yapılan genel seçimlere ilişkin ön sonuçlar, PLP'nin 41 sandalyenin 30'dan fazlasını kazanacağını gösteriyor.

İktidar partisinin üst üste ikinci kez galip gelmesi, Bahamalar siyasi tarihinde 1997'den bu yana bir ilk olarak değerlendiriliyor.

Başkent Nassau'da halka hitap eden Davis, elde edilen sonucun yalnızca liderliğini yaptığı İlerici Liberal Partisi (PLP) için değil, tüm ülke adına da bir zafer olduğunu söyledi.

Resmi sonuçlar henüz açıklanmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahamalar'da PLP'nin Seçim Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement